В Гърция не достигат местата в къмпингите. Инвеститорите настояват за

...
В Гърция не достигат местата в къмпингите. Инвеститорите настояват за
Коментари Харесай

Свършиха местата по къмпингите в Гърция

В Гърция не доближават местата в къмпингите. Инвеститорите упорстват за облекчение на налозите. Правителството дава обещание, че идната година ще усили местата, с цел да удовлетвори всички фенове на отмора на къмпинг, съобщи БНР.

Желаещите да почиват в Гърция на къмпинг са доста повече от местата. Затова оповестяват хотелиерите в страната. Туристите вършат резервация най-малко година по-рано.

Решението може да се реализира единствено с бърза интервенция на държавното управление и Министерството по туризъм. Желаещи да влагат има както гърци, по този начин и чужденци, само че високите налози ги отхвърлят.

Според статистиката има прелестни места за къмпинг, само че земята е благосъстоятелност на общините и мъчно се стига до договорка. Хотелиерите оферират облекчени налози и систематизиране на разноските и приходите сред притежателите и общините. Настоява се Министерството по туризъм да внесе промени в законодателството.

За съпоставяне - в цяла Гърция работят 350 къмпинга, а в Швеция са 1200.

Обмисля се и вид за къмпинги, които да работят през цялата година. Засега единствено в Атина, наоколо до археологически монументи, има четири целогодишни къмпинга и са заети непрекъснато, регистрираха от туристическия отрасъл.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР