В Гърция, където са настанени над 50 хиляди клиенти на

...
В Гърция, където са настанени над 50 хиляди клиенти на
Коментари Харесай

Гърция понася тежко фалита на Томас Кук - там са настанени 50 000 клиенти на компанията

В Гърция, където са настанени над 50 хиляди клиенти на " Томас Кук ", първите полети за репатриране на пасажери, почиващи на островите Закинтос, Корфу и Кос са в ход, написа английският вестник The Guardian, представен от " Фокус ". 
Министърът на туризма в страната Харис Теохарис, който сътвори действен център за съгласуване на напъните за репатриране, споделя, че чака 22 000 пасажери да бъдат върнати вкъщи през идващите три дни. Министерството работи в тясно съдействие с английското посолство в Атина по отношение на репатрирането, за което се счита, че е под надзора на Британската администрация за гражданска авиация.
Опитвайки се да понижи страховете в страна, чиято стопанска система е съвсем напълно подвластна от туризма, министърът съобщи, че разноските за хотели и други свързани с това разноски са били покрити за клиентите на " Томас Кук ". Гръцкото министерство на туризма работи в тясно съдействие с националното министерство на стопанската система и други органи в поддръжка на големия брой гръцки компании, наранени от банкрута на английския туроператор.
Голямото болшинство от засегнатите почиващи в Гърция се намират на остров Крит. Но в цялата страна, изключително в Спорадите, където 75% от актуалните посетители на хотела са британци, туристическите чиновници приказват за банкрута на компанията като за злополука за към този момент така и така мощно засегнатите от икономическите проблеми в страната гръцки компании.
Алекос Еустатиу, който управлява Съюза на хотелиерите на Скиатос в Спорадите и съставлява Томас Кук, съобщи:
„ Това е голям стопански удар върху туризма... изчислено е, че на нашите острови има към 1800 до 2000 британци. В момента икономическите вреди са невъзможни за оценка. "
А за проблемите за българската страна вижте ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР