В Гърция има повече от 6 000 слънчеви острова и

...
В Гърция има повече от 6 000 слънчеви острова и
Коментари Харесай

Тайните съкровища на Гърция: Осем острова, за които почти никой не е чувал

В Гърция има повече от 6 000 слънчеви острова и островчета.

И към момента има опция да се отклоните от утъпканата туристическа пътека и да се насочите към място, заобиколено от искрящо море, тихи плажове и благоухание на борови дървета.

Daily Mail показва справочник за някои от гръцките острови, които евентуално в никакъв случай не сте чували.

Мързеливи дни на Серифос



Серифос — именитият дом на Персей, е част от Цикладите. Преди половин век банката на Серифос се състои от човек на велосипед с тенекия, който обикаляше острова един път седмично. Днес това не е по този начин, само че през всичките тези години островът е запазил своя спокоен сексапил.

Има привлекателни пясъчни плажове, център за гмуркане, от където можете да наемете лодка, както и питейни заведения и заведения за хранене на пристанището.

Не бива да пропускате: Плажовене Псили Амос и Ливадакия, на които ще откриете таверни, сервиращи апетитен свеж октопод.

Как да стигнете: От интернационалните летища в Атина и Санторини има фериботни прехвърляния до Серифос, като пътят продължава два часа и три часа и половина, надлежно.

Култура в Хиос



Близо до турския бряг, Хиос е прочут със своите мастикови дървета, от които се черпи скъпоценна смола, за която Хипократ счита, че лекува всичко - от проказа до магарешка кашлица. тя не може да бъде открита на никое място другаде на Земята.

Посочен като родното място на Омир, островът е богат на просвета - от геометричните фасади на къщите на Пирги до манастира Неа Мони от 11 век, средновековното планинско населено място Анаватос и къщите от 17 век на Кампос.

Не бива да пропускате: Уникалната локална напитка от узо, комбинирано с мастика.

Как да стигнете: С полет от Атина, който продължава 50 минути.

Икария - митове и омари
View this post on Instagram
A post shared by Spiros Galanis (@galanisspiros)

Малко гръцки острови към момента са потънали толкоз надълбоко в мъглите на времето колкото Икария - ситуиран в северната част на Егейско море и кръстен на именития Икар, който се удавил край крайбрежията му, когато, летейки прекомерно високо, слънцето разтопило восъка на крилата му.

Икария е прочут със своите лечебни извори и вкусни омари. В предишното се счита, че островитяните са спели по през целия ден и са излизали на открито единствено през нощта. Те към момента се радват на изключително ексцентрична известност.

Не бива да пропускате: Плажовете Месакти, Ливади и Манганити

Как да стигнете: С полет от Атина, който продължава 55 минути.

Итака - същинска гръцка авантюра



„ Ако този остров беше мой “, написа Байрон за именития роден остров на Одисей през 1823 година, „ щях да счупя тоягата си, да заровя книгите си и в никакъв случай да не си потегли. “ Лесно е да се разбере импулса на поета. По-малък и по-тих брат на прилежащия Кефалония в Йонийско море, Итака е планински остров със златна светлина, искрящо море и закътани заливи.

Древната мрежа от пътеки за мулета е парадайс за пешеходците. Има доста дестинации за разкриване, в това число неговите манастири, очарователни градове на хълмове и църкви.

Не бива да пропускате: Рибарските селища, в това число Фрикес и Киони, с техните таверни и заведения за хранене край пристанището.

Как да стигнете: С полет до Кефалония и по-късно с морско такси или трансфер с ферибот (45 минути) и кола чартърен.

Спокойният Патмос



В Додеканезите Патмос оживява на Великден и в разгара на лятото, когато притегля както синя кръв, по този начин и холивудски звезди в търсене на анонимност. Той е прочут като острова на Свети Йоан, който се заселва в пещера и има привидение, въодушевило неговите Откровения.

Пещерата към момента може да бъде посетена, както и превъзходен укрепен манастир, издигнат в негова чест през 11 век. Островът е също по този начин блажен с превъзходна средновековна столица - Хора, с имения, облечени в бугенвилии и хълмове, от които се носи мирис на мащерка.

Не бива да пропускате: Чистата хубост на покрития с борове пейзаж в северната част на острова.

Как да стигнете: С полет до Кос и фериботни прехвърляния (два часа и половина) сред островите.

Филмовият фон Кастелоризо



Кастелоризо, също част от Додеканезите, е може би най-известен като мястото на фотоси кино лентата от 1991 година Mediterraneo. Този мъничък остров има пъстра история, като поредно е окупиран от микенци, дорийци, рицарите на Свети Йоан, султана на Египет, а през 1450 година и от краля на Неапол.

Последвалата 400-годишна турска окупация приключва през 1920 година с италианско ръководство, когато стартира обезлюдяването на острова. Разходете се до руините на Кастело Росо на върха на хълма и ликийската скална гробница от четвърти век пр.н.е.

Не бива да пропускате: Разходка с водно такси до островчетата Ро или Стронгили за гмуркане с шнорхел.

Как да стигнете: С интернационален полет и фериботен трансфер (около две и половина до три часа).

Милос - Циклади без тълпи



Остров Милос е първичният дом на известната Венера Милоска, която през днешния ден населява Лувъра. Това е стръмен остров със скални формирания, извиващи се към централна вулканична калдера. Цикладският жанр е характерен за села, като Плака - с варосаните къщи, ситуирани в криволичещи алеи.

Има и църкви със сини куполи, и вятърни мелници над Трипити, и риболовен колиби, издълбани в скалата при Клима.

Не бива да пропускате: Християнските катакомби, ситуирани покрай мястото, на което е открита Венера Милоска.

Как да стигнете: О полет от Атина и тричасов трансфер с ферибот от Пирея.

Китира - зелено укритие



Разположен в Йонийско море, Китира се намира под Пелопонес. Той е скътан и подценен от туристите остров, само че въпреки всичко е дом на възхитителни варосани къщи и избухлив зелен пейзажи, който дивите цветя превземат напролет.

Малкото островче Авго край южния край си съперничи с Кипър като родното място на Афродита. С водопада Нерайда, преливащ в басейн с аквамарин, замъка от венецианската ера и невероятнато панорама от върха на рид, на Китира има много сантиментална конюнктура.

Не бива да пропускате: Наемете кола, с цел да разгледате 40-те усамотени селца по скатовете.

Как да стигнете: С полет от Атина (55 минути).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР