В Гърция глобяват за поставянето на палатки извън определените места

...
В Гърция глобяват за поставянето на палатки извън определените места
Коментари Харесай

Във Фанари: Нощувка в студио – 35 евро, в палатка на плажа – 150 евро, може и затвор

В Гърция глобяват за слагането на палатки отвън избраните места за къмпинг. Зачестиха и санкциите за преместване на бензин и нафта в туби. Общинската полиция в Гърция следи непрестанно за нарушавания на туристите, които летуват на къмпинг, оповестява Българското национално радио, написа 24rodopi.com. Там е неразрешено да се слагат палатки и каравани отвън избраните за къмпинг места. Глобата варира от 150 евро до три месеца затвор.
Много туристи, най-вече чужденци, избират насаме място, с цел да лимитират разноските, само че заплащат високи санкции. Паленето на огън е безусловно неразрешено, а глобите са няколко хиляди евро.
При оставяне на боклуци на плажната линия или даже в къмпинг - още веднъж санкция до 300 евро.
„ 35 евро е цената на нощувка в студиа във Фанари. Всяко студио има две обособени стаи. Много българи идват за уикенда в палатки и остават зелената зона до плажа. Всяка година основават проблеми “, разясниха пред 24rodopi.com притежатели на студиа. Нощувката в хотела е 50 евро.
Както към този момент писахме, гърците повдигат въпроса за незаконните нощувки край Фанари всяко лято.
Ще се намеси ли полицията и ще има ли задържани за противозаконното къмпингуване с палатки и кемпери по плажове и паркове, този въпрос бил заложен от гръцки публицисти на кмета на Комотини Георгиус Петридис. Той разяснява, че „ от една страна би трябвало да гоним нарушителите, само че не е допустимо всички да ги прогоним или арестуваме, като си тръгнат те, на тяхно място идват други ". Както към този момент 24rodopi.com писа, поданици на Фанари и Комотини реагираха, че българските туристи подценяват всички правила и забрани и разполагат своите палатки или кемпери където им хареса по плажове и публични паркове, което е неразрешено в Гърция. „ В края на юли предходната година и през целия август на плажовете в региона на Фанари се появи една категория туристи от Кърджалийско и други райони в Южна България, които, меко казано, нанесоха вреди на бизнеса. Искат да употребяват чадъри и шезлонги, а даже едно кафе не си поръчват. Носят хладилни чанти, торби с храна и напитки. Оставят нечистотия след себе си ", описа пред 24rodopi.com притежател на бийч бар край Фанари.
Междувременно в последно време зачестили случаите на санкционирани туристи, влизащи най-вече от България и Македония, които придвижват в туби бензин и нафта. След граничните пунктове има полицейски екипи, които ревизират за съществуването на горива в колите. Глобата е според от количеството на импортираното гориво, само че и се конфискува транспортното средство. Внасянето на в допълнение гориво се пояснява като незаконен трафик на акцизна стока и доста българи и гърци, които зареждат на по-ниска цена у нас, останаха без коли.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР