В галерията на Клуба на дейците на културата /КДК/ във

...
В галерията на Клуба на дейците на културата /КДК/ във
Коментари Харесай

Ученици от СУ Отец Паисий редиха изложба в галерията на КДК

В галерията на Клуба на дейците на културата /КДК/ във Враца бе открита галерия на млади гении от СУ "Отец Паисий " - Враца. В изложбата вземат участие произведения /живопис и графика/ на възпитаници от 8-ми до 11-ти клас на врачанското учебно заведение по изкуствата.
Преподаватели по изобразително изкуство в учебното заведение са Евгени Генков, Васил Ангелов и Христо Лилов.
Директорът на учебното заведение Красимир Данов изрази удовлетворение от достиженията на учениците в региона на изобразителното изкуство, както и от опцията да демонстрират своите произведения пред аудитория.
Преподавателят на учениците - художникът Евгени Генков показа младите гении и добави, че от една година в учебното заведение е открита паралелка по дизайн, в която децата се образоват и в специалността „ Рекламна графика”.
За присъединяване си в изложбата, младите гении получиха грамоти от КДК, които бяха връчени от художника Тодор Митов.
С тази галерия се поставя началото на съдействие сред СУ „ Отец Паисий” и Клуб на дейците на културата- Враца. КДК ще дава опция на учениците да демонстрират своите произведения в галерията на клуба, ще се организират и взаимни камерни музикални изяви.
Средното учебно заведение „ Отец Паисий “ във Враца е единственото в Северозападна България, което предлага разширена, профилирана и професионална подготовка в региона на музиката, изобразителното изкуство и хореографията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР