В Габрово създават общински социален фонд за финансова подкрепа на

...
В Габрово създават общински социален фонд за финансова подкрепа на
Коментари Харесай

В Габрово създават общински социален фонд за подкрепа на пострадалите от извънредното положение

В Габрово основават общински обществен фонд за финансова поддръжка на потърпевшите от изключителното състояние. Фондът "COVID-19 " ще разполага с 30 хиляди лв.. Това заяви Десислава Сутева от общината.

На съвещание на общинския съвет е било взето решение с бюджетните средства еднократно да бъдат подкрепени нуждаещи се лица и фамилии, изпаднали в материални усложнения поради пандемията. Средствата ще са под формата на ваучери за закупуване на хранителни артикули.

Безплатен топъл обяд за 200 нуждаещи се от Габрово

Решението на общинския съвет е взето поради обстоятелството, че огромна част от работодателите в Габрово са трансформирали режима на работа и ангажираността на личния състав, а немалка част от хората са освободени от работа.

По данни на Бюрото по труда в Габрово от оповестяването на изключителното състояние до 24 април 1111 души са се записали като безработни. От тях 1003 при регистрацията са декларирали, че са освободени заради рецесията с ковид. За същия интервал на работа са постъпили едвам 122 безработни.

В комисията, която ще взема решения за одобрение или отвод от подкрепяне, ще вземат участие ръководителите на дирекцията "Социално подкрепяне ", на Бюрото по труда, и на Регионалното ръководство на образованието.

Осем общински екипи в Габрово ще управляват спазването на противоепидемичните ограничения

До 7 май кметът на Габрово би трябвало да създаде и оповести критериите за поддръжка от обществения фонд и документите за кандидатстване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР