В Европейския парламентв Страсбург приключи изслушването на Иван Гешев призакрити

...
В Европейския парламентв Страсбург приключи изслушването на Иван Гешев призакрити
Коментари Харесай

Приключи изслушването на Иван Гешев в Европейския парламент

В Европейския парламентв Страсбург завърши чуването на Иван Гешев призакрити порти, отдадено на ситуацията в България, съобщи Дарик. Главният прокурор приказва пред евродепутатите от Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права към двайсетина минути. След напускането си той отхвърли коментар на българските публицисти с думите, че ще приказва в София.

Евродепутатката Софи инт Велд( " Обнови Европа " ) уточни пред медиите, че в някакъв миг наблюдението над нашата страна би трябвало да завърши, въпреки че това е дълъг развой. " Екологичен потенциал поддържа българските хора и българските управляващи, тъй като България е част от Европейски Съюз.Има потребност от още промени и няма да бъде елементарно. " - добави тя.

Открива се добра опция за промени в България, наподобява се подхващат стъпки, за които Екологичен потенциал от дълго време упорства. Мисля, че има голяма решителност, съобщи Инт Велд. Тя регистрира, че без значение от разногласията, българските управляващи постоянно са имали подготвеност да беседват с евродепутатите.

Наблюдението не зависи от това коя партия е на власт,това не е и някакъв тип наказване, съобщи тя във връзка идното тази есен ново посещаване на евродепутати от подкомисията в нашата страна. Пътуването е израз на внимание, сподели тя. Попитана за оценка нарешението на Висшия правосъден съвет да освободи Гешев от служба, Инт Велд сподели, че той е бил и остава спорна персона. Отчитаме, че той реши да се яви пред нас през днешния ден и беше тук по лично предпочитание, посочи тя във връзка настояването на Гешев процедурата във Висш съдебен съвет да спре до неговото завръщане от Страсбург.

Заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев означи, че е отчел пред евродепутатите признатите и подготвяните от нашата страна промени в региона на върховенството на правото. " Запознах ги с нашето отношение към трескавата интензивност на основния прокурор в последните няколко седмици. Обясних, че тя кардинално е нужна, само че тъкмо в сегашния подтекст буди известни подозрения за пристрастност. " - заключи Дечев.

По неговите думи за доста от случаитефактите са известни от години и Гешев и ръководената от него институцияса били слепи и глухи, а откакто е станало ясно, че ще бъдат признати законови промени за без значение следствие на основния прокурор, тойизведнъж е прогледнал.

Евродепутатът Елена Йончева(Социалисти и демократи/БСП) уточни, че нейните сътрудници в подкомисията през днешния ден са питали за придвижването по съответни следствия у нас. По нейните думи от отговорите на Гешев те са научили " доста притеснителна информация по съответни каузи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР