В Европейския парламент в Страсбург ще бъде гласувана резолюция за

...
В Европейския парламент в Страсбург ще бъде гласувана резолюция за
Коментари Харесай

Европарламентът ще гласува резолюция за върховенството на закона в Полша и Унгария

В Европейския парламент в Страсбург ще бъде гласувана резолюция за положението на върховенството на закона в Полша и Унгария.

Двете страни нямат прогрес при решаването на проблемите със спазването на върховенството на закона, съобщи през вчерашния ден заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, представена от БНР.

Тя показа пред Европeйския парламент резултата от мониторинга на Варшава и Будапеща, които са обект на наказателни процедури.

Проблемите в правосъдната система са основни за Варшава и Будапеща. Действията на държавните управления се наблюдават от близко от Европейската комисия, само че последните им дейности будят терзания, излиза наяве от отчетите на еврокомисаря Вера Йоурова.

Евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки предизвести, че Полша и Унгария не са третирани равнопоставено измежду европейските страни.

"Това, което се случва, точно наказателните процедури против Унгария и Полша, несъмнено, са лов на вещици. Лов на вещици, тъй като народите на Полша и на Унгария са избрали суверенно своите суверенни държавни управления ", сподели Джамбазки.

Задействаните по отношение на Полша и Унгария наказателни процедури могат да оставят двете страни без право на глас.

Настоящото чуване е регулярна процедура, при която Комисията осведоми Европарламента по какъв начин се развиват промените в двете страни.

За никаква приемливост към спора на ползи се разгласи през вчерашния ден еврокомисарят Виргиниюс Синкявичус, чийто сектор са околна среда, океаните и рибарството. Той рапортува пред евродепутатите в Страсбург поради обстановката с чешкия министър председател Андрей Бабиш. В пленарната зала бе разисквано възобновяването на процеса против него за спор на ползи и корист със служебно състояние. Бабиш е упрекнат в корист с европрограми на Европейски Съюз за персонално облагодетелстване:

"Окончателният спор, който е показан на чешките управляващи, не съставлява последната стъпка от процедурите за Европейския обществен фонд и Европейския фонд за районно развиване. Съдържанието на отчетите към тях би трябвало да остане конфиденциално, до момента в който процедурата не завърши досега, в който Комисията не вземе посленото си решение ", съобщи еврокомисарят по околната среда, виновен и за обстановката към евентуалния спор на ползи против чешкия министър председател Андрей Бабиш.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР