В Европейския парламент в Брюксел започна изслушването на Мария Габриел,

...
В Европейския парламент в Брюксел започна изслушването на Мария Габриел,
Коментари Харесай

За Европа на талантите, но и Европа на сърцата ще работи Мария Габриел

В Европейския парламент в Брюксел стартира чуването на Мария Габрие л, препоръчана за еврокомисар по младежта и нововъведенията.

Габриел ще отговори в продължение на три часа на 25 въпроса на евродепутатите от парламентарните комисии по просвета и обучение, и по промишленост, проучвания и енергетика. В началото на съвещанието бе маркирано, че правната комисия на Екологичен потенциал не възразява Габриел да бъде еврокомисар за втори мандат.

Във встъплението си Габриел благодари на държавното управление и на премиера Бойко Борисов , че бе номинирана още веднъж, както и на новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за решимостта да сплоти нововъведенията с научните проучвания, спорта и младежта в един сектор.

Тя уточни, че ще продължи да се стреми хората да останат в центъра на политиките, дейностите на Европейска комисия да носят изгода във всекидневието, без разлика сред дребни и огромни.

За „ Европа на гениите, само че и Европа на сърцата “ ще работи българският комисар, стана ясно от обръщението й към Екологичен потенциал.-->

„ Европа би трябвало да резервира водещата си роля в науката, с по-голям принос от Съединени американски щати и Китай. Но с цел да стане това, програмата за научни проучвания би трябвало да остане отворена “, сподели Габриел.

За Европейски Съюз на нововъведенията, за нови цивилен начинания, както и за продължаваща работа по геополитическите ползи, са друга част от целите, на които обърна внимание Мария Габриел.

Важна тематика на нейния сектор е и, както означи тя, мястото на дамите в политиката.

Депутатите означиха, че програмата „ Хоризонт Европа “ е основна за Европейски Съюз и неговите политики.

В рамките на „ Хоризонт Европа “ Мария Габриел счита да усили уговорките за младежта. Относно въпросната стратегия към Габриел беше насочен въпрос за бюджета, който следва да обезпечи. Нейният отговор беше, че тя ще се стреми да работи за оповестеното към този момент желание за нарастване на европейския бюджет в тази област от 120 милиарда евро, като застава на страната на Екологичен потенциал и ще се опита да работи с него, като поддържа непрестанен разговор, в това число и при вземането на решения. Европейски креативен стратегии ще бъдат стартирани също в границите на тази стратегия, сподели Габриел, както и вложения в нови технологии за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид.

По програмата „ Еразъм “ тя счита да работи в посока по-голямо приобщаване, както и по посока на екологичните действия. В рамките на тази стратегия ще се работи и върху другите прояви на културата, както и за равнопоставен достъп на всички.

„ Науката се среща с районите, науката се среща с учебните заведения “ е името на самодейността, която счита да започва Мария Габриел и беше оповестена от нея по време на чуването в Екологичен потенциал.

Кандидатът за еврокомисар разгласи и стартирането на 15 октомври на форума за културното завещание, на който ще се разисква и неговата цифровизация - активност, чието огромно значение посочи Габриел.

Корпусът за взаимност, в границите на който европейските младежи ще могат да оказват помощ на мигранти, е също една от дейностите с значимо значение, означи Мария Габриел.

По всички свои планове и действия Мария Габриел ще поддържа непрестанен и деен разговор с Екологичен потенциал, като той ще бъде включен в тях като съзаконодател.
Ресорите на претендентите за комисари бяха оповестени на 10 септември от определения ръководител на Комисията Урсула фон дер Лайен. Самите претенденти бяха номинирани от страните в Европейски Съюз.

Целта на чуванията е депутатите да преценяват дали претендентите са подобаващи за оферти им сектор и дали са подготвени да отговорят на упованията на жителите и да осъществят програмата на фон дер Лайен, показана пред Народното събрание през юли.

Изслушванията се провеждат от парламентарните комисии, отговарящи за ресора на съответния претендент. Всяко чуване ще продължи по 3 часа и ще бъде излъчено онлайн онлайн. След края на всяко чуване ще бъдат готови оценки за представянето на претендентите.

След края на всички чувания Председателският съвет (председателят на Екологичен потенциал и водачите на политическите групи) ще обмени отзиви с тримата изпълнителни заместник-председатели – Валдис Домбровскис, Франс Тимерманс и Маргарете Вестегер.

Ако се наложи да се проведат спомагателни чувания на претендентите за членове на Комисията или на нови претенденти, те ще се проведат на 14 и 15 октомври, като Съветът на ръководителите на комисии ще оцени резултата от тях на 16 октомври, преди окончателното решение на Председателския съвет за привършване на чуванията на 17 октомври.

Гласуването за утвърждението на цялостния състав на Комисията ще се организира на 23 октомври по време на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Страсбург. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР