В Европейския парламент в Брюксел тече трескава подготовка за големия

...
В Европейския парламент в Брюксел тече трескава подготовка за големия
Коментари Харесай

БНТ ще излъчи дебата между кандидатите за председател на ЕК

В Европейския парламент в Брюксел тече трескава подготовка за огромния спор сред претендентите за ръководител на Европейската комисия. Утре вечер от 22 часа българско време феновете на БНТ2 също ще имат опция директно да проследят дебата, който е проведен от Европейския съюз за радио и телевизия и Европейския парламент.


Те са водещите претенденти на европейските политически фамилии и евентуално един от тях ще бъде наследникът на Жан-Клод Юнкер.

Те са Манфред Вебер от Европейската национална партия, Франс Тимерманс от Партията на европейските социалисти, Маргрете Вестегер от Алианса на либералите и демократите за Европа, Ян Захрадил от Алианса на европейските консерватори и реформисти, Ска Келер от Европейската зелена партия и Нико Куе от Европейската левица.

Шестимата ще дебатират на следващия ден в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел, която ще се трансформира в голямо телевизионно студио. Милиони фенове в Европа ще могат да гледат дебата директно. Той ще бъде излъчен на 23 езика, в това число жестономичен.

Основните тематики ще бъдат „ Моята Европа: каква е изгодата за мен? ", „ Околна среда " и „ Нашите полезности и светът ".

Дебатът ще бъде воден от трима публицисти, избрани от Евровизия: французойката Емили Тран Нгуен (France Televisions), германецът Маркус Прайс (ARD Germany), които ще водят дебата на сцената и финландката Анастина Хейкила (YLE Finland), която ще добавя полемиката от гледна точна на обществените медии.

За повторно Евровизия провежда спор на претендентите за ръководител на Европейска комисия. Първият път това беше през 2014 година, когато беше въведена системата на водещите претенденти (Spitzenkandidaten) и когато за ръководител беше определен Жан-Клод Юнкер.

На 16 май в 12 часа онлайн единствено на уеб страницата news.bnt.bg може да наблюдавате полемика на млади българи - какво чуха, какво им хареса и какво не от дебата:
 #Европа: Новото потомство на Европа - какво желае и кои са неговите тематики? #Европа: Новото потомство на Европа - какво желае и кои са неговите тематики?
Веднага след огромния ефирен спор на шестимата претендента за ръководител на Европейската комисия, Българска национална телевизия събира млади българи, с цел да ги попита какво...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР