В Европейския парламент трябва да бъдат избрани български представители, които

...
В Европейския парламент трябва да бъдат избрани български представители, които
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Кой от останалите кандидати спомена за американските централи и източването на българската енергетика?

В Европейския парламент би трябвало да бъдат определени български представители, които правят работа. А Национален фронт за избавление на България е партията, която потвърди, че работи, вместо да приказва. Това съобщи лидерът на листата на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов на срещи с поданици на Ловеч и Троян довечера.

Верен на слогана на обединението „ Вместо думи – действия” той уточни свършеното от него като вицепремиер и депутат, и от останалите депутати на НФСБ и акцентира, че по този начин ще се работи и в Европейския парламент.

Валери Симеонов напомни, че точно той като вицепремиер и НФСБ са почнали радикалната промяна в системата на ТЕЛК и са нанесли сериозен удар върху подправените ТЕЛК-ови решения. Още преди повече от 5 години НФСБ сложи в политическата си стратегия ликвидирането на подправените ТЕЛК-ове, с които мними инвалиди, най-много от малцинствен генезис, източват системата. В последните няколко месеца това, което видяхме, арестите в няколко селища, демонстрираха, че сте прав, поддържаха Валери Симеонов присъстващи на срещата.

„ Ние бяхме и хората, които спасихме два следващи туристически сезона – през 2017 и през 2018 година като облекчихме режима за достъп на наши сънародници от Украйна и Молдова на трудовия пазар у нас”, напомни Валери Симеонов. По думите му е бил основан подобен административен ред, че нашите сънародници от Украйна и Молдова да могат в границите на 7 дни да получат трудова виза за сезонна работа до 90 дни. В резултат на това единствено през 2018 година 8 хиляди души са работели по Черноморието, подсигурявайки туристическия сезон.



Нещо повече НФСБ и Валери Симеонов като вицепремиер за първи път за последните 30 години построиха действителна връзка с нашите сънародници зад граница и демонстрираха, че българската страна е с тях.

„ България сама би трябвало да взема решение своите проблеми. Възможностите за страната ни се свеждат до интензивността на българските представители в Европейския парламент, до това българските представители да осведомят навреме българите, а не в 12 без 5 да излиза наяве какво се случва”, акцентира Валери Симеонов. Той беше безапелационен, че българските представители в Екологичен потенциал би трябвало да наблюдават нещата в зародиш, а не да скачат при приключен факт „ Например, както преди четири години никой не говореше за пакета „ Мобилност”, в този момент никой не приказва за минималните равнища на директните налози, които се пробват да наложат Франция и Германия. В момента единствено косвените налози са регламентирани от Европейския съюз. А когато става въпрос за директните налози – това са „ Данък общ доход”, дивидентите? Там България е определила 10 %. Но Франция и Германия желаят до дефинират един най-малко, който да е по-висок. А това никога не прави България конкурентноспособна, нито пък спомага за развиването на българската стопанска система. На това би трябвало да се противопоставим. То се приготвя сега. Трябва да бъдем извънредно внимателни”, уточни Валери Симеонов.

Той беше безапелационен, че работата на българските представители в Европейския парламент би трябвало да се свежда до това да питат, да управляват. И подсети за проблема с американските централи у нас. „ Защото още през лятото на 2014 година е изпратен сигнал от България до Европейска комисия, само че Европейска комисия към този момент 5 години не дава отговор”, реагира Валери Симеонов. По думите му отговорът не може да бъде различен, като се изключи че става дума за държавна помощ – тъй като това е очевидно очевидно, договорите с американските централи би трябвало да бъдат прекъснати, с цел да получи българската енергетика глътка въздух. Кой от бъдещите депутати загатна за този български проблем, за това, че се източва българската икономика”, реагира Валери Симеонов.

Българските представители в Европейския парламент би трябвало да търсят съидейници измежду останалите страни – най-много измежду източноевропейските, като Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, когато става дума за отбрана на българските ползи, уточни още Валери Симеонов. Той напомни по какъв начин като вицепремиер е съумял да промени единствено за няколко дни позицията на 28 страни да не се строи втори въжен превоз в Банско. И резултатът е бил позитивен за България и стопанската система й.

Коалиция „ патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на идните избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР