В Европейския парламент остро разкритикуваха плановете на германския автомобилен гигант

...
В Европейския парламент остро разкритикуваха плановете на германския автомобилен гигант
Коментари Харесай

ЕП критикува плановете на "Фолксваген" за завод в Турция

В Европейския парламент остро разкритикуваха проектите на немския авто колос „ Фолксваген “ да построи нов цех в Турция, оповестява вестник " Ди Велт ", представен от БГНЕС.

" С оглед на все по-влошаващото се състояние на върховенството на закона, свободата на медиите и демокрацията при президента Ердоган, решението на групата „ Фолксваген “ провокира разстройване ", съобщи политикът на Зелената партия Райнхард Бютикофер.
" Фолксваген " е на финалната права при договарянията за нов цех с Турция Най-късно до две седмици ще бъде оповестено окончателното решение.
Освен това решението за местонахождението на новия цех е взето, като са нарушени разпоредбите на Европейския съюз в региона на конкуренцията.

Според обява на „ Ханделсблат “ „ Фолксваген “ сега завърши договарянията с Турция. Очаква се решението да бъде оповестено тази или идната седмица.

Според осведомени окончателното решение е коствало на Турция повече от един милиард евро. Новият цех е с плануван годишен потенциал до 300 000 транспортни средства. Очаква се да бъдат наети към 4000 чиновници.
Борисов: България продължава да се бори за новия цех на „ Фолксваген " Автомобилният колос ще вземе дефинитивно решение при започване на септември
Той ще бъде издигнат в Маниса, покрай Измир. В новия цех ще бъдат създавани моделите VW Passat и Skoda Superb за експорт в Източна Европа. Строителството ще стартира в края на 2020 година, а производството на коли - през 2022 година

Преди това „ Фолксваген” водеше договаряния с управляващите по отношение на изискванията за местоположението на завода. Като различен вид се разглеждаше и България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР