В Европейския парламент малко по-късно ще започнат дебати за ситуацията

...
В Европейския парламент малко по-късно ще започнат дебати за ситуацията
Коментари Харесай

Евродепутатите и министрите на отбраната от НАТО обсъждат напрежението с Русия

В Европейския парламент малко по-късно ще стартират диспути за обстановката към Русия и Украйна с присъединяване на висшия представител на Европейския съюз за външната политика Жозеп Борел.

Министрите на защитата на НАТО също ще разискват увеличение на отбранителния си потенциал на фона на напрежението сред Запада и Москва.

В особено послание към нацията, американският президент Джо Байдън сподели, че дипломатическо решение на рецесията с Украина към момента е постижимо, само че съветската опасност остава.

В телефонен диалог нощес с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, държавният секретар на съединените щати Антъни Блинкън е изискал достоверни и проверими данни за понижаване на напрежението, оповестиха от Държавния департамент.

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Олаф Шолц изрекоха общо мнение, след тричасови договаряния в Кремъл през вчерашния ден, че рецесията в Украйна би трябвало да бъде преодоляна посредством използването на минските съглашения.

Руският представител в Организацията за сигурност и съдействие в Европа не се яви на съвещанието във Виена, свикано незабавно по искане на Украйна, поради апела на съветския парламент към Кремъл да признае Донецк и Луганск за самостоятелни републики.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР