В Европейския парламент има петиция от месните хора в Кресна,

...
В Европейския парламент има петиция от месните хора в Кресна,
Коментари Харесай

Радан Кънев отрече да опитва да спре АМ Струма през Кресненското дефиле

В Европейския парламент има петиция от месните хора в Кресна, само че нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не визира околната среда, а приканва за отбрана на дребния бизнес – тематика, която е значима и сензитивна за нас от център-дясното. В интерес на България е тази петиция да бъде прегледана бързо, с цел да бъде дадена правна сигурност за труда на с цел да бъде дадена правна сигурност на предприемчивите български жители. Това съобщи евродепутатът Радан Кънев.
Кънев направи изказването поради обява на в. " 24 часа " със заглавие " Радан Кънев опитва да спре с петиция " Струма ". " Петициите в Европейския парламент не могат да спрат утвърден план. Проблемът с Автомагистрала " Струма " няма нищо общо с петициите. Проблемът на Автомагистрала " Струма " е, че не е утвърден. А не е утвърден, тъй като има доста пропуски и недостатъци ", изясни евродепутатът.
Като доказателство, Кънев показва и петицията, чийто създател е Димитър Василев. В нея се показва, че плануваното трасе на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле ще има дълготраен резултат върху локалния туризъм, тъй като трасето минава по пътя, свързващ в този момент Кресна и близките дребни селца с Благоевград. С петицията се желае автомагистралата да не минава през дефилето, а да я заобиколи.
Евродепутатът обаче ползва и отговор на Генерална дирекция " Градско и районно развиване " до Галина Василева, шеф на дирекция " Координация на стратегии и планове " Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС). Става въпрос за писмото, чието наличие във връзка с заплахата този сектор на Автомагистрала " Струма " да остане без еврофинансиране - детайлности вижте в този материал!
Затова и Кънев е безапелационен: " Европейската комисия сподели на Борисов, че с Автомагистрала " Струма " проблемите не са единствено с екологията:
- Оценката за влияние върху околната среда (ОВОС) не дава отговор на плана.
- Завишаването на разноските по плана основават подозрение за корист с финансовите средства.
- Безопасността на водачите и пасажерите не е обезпечена, даже в противен случай. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкоз завои основава риск за увеличение на жертвите.
- Жителите на Кресна ще станат жертва на непрекъснатия стрес през града им да минава натоварена автомагистрала.
Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за налог върху самолетните билети, с страни, които имат противоположен на българския интерес. Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов основава подправени вести, заблуждава българските жители и търси изкупителна жертва, която да е отговорна за личната му управническа отпадналост ", приключва Кънев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР