В Европейския парламент другата седмица ще бъде гласувана петиция срещу

...
В Европейския парламент другата седмица ще бъде гласувана петиция срещу
Коментари Харесай

Радан Кънев предаде България в Брюксел

В Европейския парламент другата седмица ще бъде гласувана петиция против построяването на автомагистрала „ Струма “ в региона на Кресненското дефиле, предизвести евродепутатът Ангел Джамбазки, написа "Труд ".

Пред Нова телевизия той съобщи, че на този стадий няма да уточни кой стои зад това изменничество на българските ползи и сподели, че всичко ще стане ясно след няколко дни, когато ще се организира вотът в Комисията по петициите.

Източници на „ Труд “ от Брюксел обаче разкриваъ, че подписката е придвижена от представителя на „ Демократична България “ Радан Кънев. Той е и член на Комисията по петициите в Екологичен потенциал.

След последните евроизбори Кънев на процедура зае мястото на Светослав Малинов, който съзнателно не се яви на гласуването на пакета „ Мобилност “, за чието отменяне не доближиха два гласа. Така Малинов съобщи ползите на целия български транспортен отрасъл. Последствията от това ще са банкрути на български превозвачи и загуба на работа на хиляди водачи.

Със сегашните си дейности против Автомагистрала „ Струма “ сходен бойкот прави и Радан Кънев – поради дейностите му построяването на аутобана може да се забави. Ще продължат да умират хора в настоящия стеснен пътен сектор, който е измежду най-смъртоносните в страната.

Освен това страната ни ще би трябвало да връща 2 милиарда лв. на Брюксел поради закъснението на градежа на автомагистралата, която е част от Паневропейския транспортен кулоар номер 4, свързващ Германия и Гърция.

В момента Радан Кънев слугува и на съдружните си сътрудници - „ зелените “, които от години пробват да стопират построяването на аутобана в опит да обслужат швейцарски ползи.

Преди няколко години посредством лобиране те съумяха да вкарат в осъществяването на плана швейцарския консорциум „ Амберг “, който трябваше да направи абстрактен проект за построяването на 16-километров тунел против 2.5 милиона лв.. Този вид се оказа рисков и българското държавно управление избра различен, като преди този момент договорът на консорциума бе преустановен.

Оттогава „ зелените “ не стопират с офанзивите против Автомагистрала „ Струма “, които в този момент придвижват в Екологичен потенциал посредством Радан Кънев.

Петицията

Петицията, която ще бъде гласувана идната седмица, отлежава в Брюксел от 2018 година, само че със съдействието на Радан Кънев неотдавна е задвижена.

Зад подписката са организациите от обединението „ За да остане природа в България “. Преди повече от година тя е импортирана от Димитър Василев-Велин. Самият той има бизнес ползи в региона на Кресна – в село Влахи ръководи по този начин нареченото Училище за природа, което преди време е основано главно с европари.

Освен дълготраен „ екоактивист “, Велин е и основател на политическа партия „ Зелените “, която в този момент се назовава „ Зелено придвижване “. Тя е едно с обединението „ За да остане природа в България “.

Неправителствените „ екоорганизации “ от това обединяване получават милиони от Брюксел за осъществяване на планове в областта на опазването на околната среда, които са със съмнителна изгода. В същото време представителите на тези Неправителствени организации са и неизменими претенденти на всички типове избори в последните години.

А до момента в който се вършат на безпартийни жители, хората от „ За да остане природа в България “ блокират десетки капиталови планове, част от които са от национално значение. Заради тази активност на „ еколозите “ загубите за стопанската система ни са стотици милиони лв..

Сред целите на „ зелените “ е и Автомагистрала „ Струма “, която по проект трябваше да е подготвена преди повече от 10 години.

„ Природозащитниците “ манипулират, че пътната артерия ще унищожи природата в Кресненското дефиле.

Сега тази клюка се популяризира в Европейския парламент от Радан Кънев, който явно към този момент е главният проводник на антибългарските политики на „ еколозите “ в Брюксел.

Според източниците на „ Труд “ през последните дни Кънев не стопира да пропагандира всички членове на Европейската национална партия, които са в Комисията по петициите, да поддържат подписката на „ природозащитниците “. Основен асистент на евродепутата в акцията е Зарица Георгиева Динкова, която е негов упълномощен помощник в Брюксел.

По-известна у нас като Зарица Георгиева, тя е измежду водещите деятели на „ зелените “. В момента е член на Националния съвет на „ Зелено придвижване “, а до неотдавна бе и съпредседател на партията. Георгиева е и претендент за народен представител на последните парламентарни избори.

Според информацията напъните на евродепутата и сътрудничката му може да са дали резултат и членовете на ЕНП в Комисията по петициите към този момент да са уверени, че като гласоподават „ за “ попдиската, ще защитят българските и европейските ползи. Всъщност е тъкмо противоположното.

Казусът „ Струма “

Според настоящия план или по този начин нареченият „ източен вид “, в региона на Кресненското дефиле Автомагистрала „ Струма “ се разделя на две - в посока Гърция ще минава през пролома, като рисковият действителен сектор от интернационалния път Е-79 ще бъде ремонтиран и уголемен.

Към София ще се пътува от изток през Кресненското плато. По този метод трафикът през дефилето ще спадне с най-малко с 50%, като се чака и злополуките да намалеят фрапантно. В момента маршрутът през Кресненското дефиле е измежду най-смъртоносните в България.

Източният вид е определен, откакто отпада концепцията за 16-километровия тунел. Именно за мегасъоръжението лобират „ еколозите “, само че концепцията е отхвърлена от експертите.

Доводите на специалистите са, че това е най-сеизмичната зона в страната, в която е било най-силното земетресение в историята на България – 7.8 по скалата на Рихтер през 1904 година

Друг доста сериозен мотив против тунела е, че скалите в региона са с нараснала естествена радиоактивност. Между 5 и 10 милиона тона ще е изкопаната радиоактивна скална маса, която би трябвало да бъде депонирана наоколо до строителните действия - т.е. в хабитатите на предпазените типове, които „ зелените “ сякаш бранят.

Огромен проблеме и високата цена на оборудването – над 1 милиард евро, като поддръжката му ще коства към 50 милиона евро годишно.

Всичките тези и още доводи дават съображение на българската страна да избере по-бързия, на ниска цена, екологичен и не грозящ човешкото здраве „ източен вид “. За него е осъществена екологична оценка, която е обжалвана от „ зелените “.

Миналата година съдът дефинитивно отхвърля жалбите им, а процедурите, предшестващи построяването са в ход, като трасето би трябвало да е готово след 5 години.

След като всичките им офанзиви против Лот 3.2 са блокирани в България от съда и държавното управление, в този момент на „ природозащитниците “ им остава единствено един вид - да излъжат европейските институции. Ако съумеят, подадената на 9 август апликационна форма за еврофинансиране, ще бъде отхвърлена.

Така страната ни ще би трябвало да даде от джоба на данъкоплатците близо 800 милиона лв. за довършването на автомагистрала „ Струма “, вместо тези средства да отидат за други значими инфраструктурни планове. Отделно ще има и последици – България ще изпусне периода за завършването на аутобана и ще връща на Брюксел парите и за останалите сектори, което е близо 2 милиарда лв..

Очевидно това е главната задача на Радан Кънев в Европейска комисия – да саботира личната си страна. Оказва се, че няколко хиляди български гласоподаватели са изпратили в Брюксел „ евродепутат “, който работи против ползите на България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР