В Европейската година на културното наследство Плевен избра да представи

...
В Европейската година на културното наследство Плевен избра да представи
Коментари Харесай

С театър и фестивал на китарата в Плевен ще представят френската култура

В Европейската година на културното завещание Плевен избра да показа културата на Франция. Поредицата от събития стартира на 24 ноември и ще продължи седмица. Тя е проведена от плевенската регионална администрация, спектакъл „ Иван Радоев “, Националното учебно заведение по изкуствата „ Панайот Пипков “ и читалище ЛИК, заяви през днешния ден регионалният шеф Мирослав Петров.
Началото ще бъде на 24 ноември - с лекция-дискусия върху водещи трендове в текстовете за спектакъл под мотото „ Въведение във френската драматургия “.
На 26 ноември от 19,00 ч. при вход свободен за жителите ще бъде показан спектакълът на плевенския спектакъл „ Островът на робите “ от Пиер дьо Мариво, режисьор Васил Василев. Очаква се в салона на театъра да участват представители на посолството на Република Франция, министри, депутати от района и други
„ Боинг, Боинг “ е вторият театър, с който плевенската драма ще се включи в Дните на френската просвета. Той е по пиесата на Марк Камулети, режисьор още веднъж е Васил Василев. Ще бъде на 27 ноември от 19,00 ч. Вход свободен за жителите .
Събитията, отдадени на френската просвета, ще продължат с Четвъртия интернационален фестивал на китарата в Плевен. Откриването му е на 28 ноември от 19,00 ч. в читалище „ Съгласие “. Фестивалът ще продължи пет дни и посредством него градът ще бъде хазаин на едни от най-хубавите реализатори на китара. В програмата за откриването е включен състав от Франция, а в една от концертните вечери на българска сцена ще дебютира един от най-популярните френски квартети-китаристи.
„ В рамките на Европейската година на културното завещание избрахме да представим културата на Франция, тъй като тя е страна, която стои в основата на основаването на Европейски Съюз. Представяйки нейната просвета, ще представим действително сърцето на Европа “, разясни Мирослав Петров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР