В Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) анализират наличните данни на

...
В Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) анализират наличните данни на
Коментари Харесай

Пфайзер“ и Модерна“ започват доставки всяка седмица

В Европейската организация по медикаментите (ЕМА) проучват наличните данни на имунизацията на " Янсен " и потвърдиха позитивното съответствие изгода - риск, което разрешава на страните в Европейски Съюз да продължат по своите имунизационни акции , в това число и с тази ваксина. Това съобщи проф. Богдан Кирилов , шеф на Изпълнителна организация по медикаментите.

Той заяви, че предходната седмица са пристигнали 14 4000 дози, през днешния ден се чака удостоверение за последваща доставка за 26 април - 24 000 дози .

Анализът на ЕМА, осъществен в подтекста на преимуществата на тази ваксина, че е еднодозова, че клиничните изпитвания са провеждани в Съединени американски щати и Бразилия, Южна Африка , с което се покриват и настоящите разновидности на SARS-COV 2 и успеваемостта се подсигурява при осъществяване на оценката.

Продължава обаче оценката на имунизацията на " АстраЗенека " - през днешния ден Комитетът на лекарствени артикули за хуманна приложимост разисква, а на следващия ден се чака ЕМА да излезе с публично мнение , стана ясно от думите на Богдан Кирилов.

Продължава оценката за имунизациите " Кюрвак ", " Новавакс " , за които се чака мнение към юни-юли, не престават договарянията със " Синовак " от Китай и института Камалея с съветската ваксина, няма актуализация на информацията.

Инспекция на място в Русия ще има през май , след което ще има информация по кое време се чака и мнението за " Спутник V ".
 Получаваме още 750 000 ваксини на
Получаваме още 750 000 ваксини на " Пфайзер " до май

Борисов регистрира неоспорим триумф в общите дейности на Европа против пандемията

Има удостоверение за 5.5 милиона дози - от месеците април-юни, от тях 3.5 милиона от " Пфайзер ", 420 000 от " Модерна ", 1 млн. от " Астра Зенека ", 550 000 от " Янсен ". Доставките на " Пфайзер " и " Модерна " се уголемяват и стават всяка седмица.

" Имаме съображение да считаме, че темпът на имунизация ще се усили, надяваме се фирмите да изпълнят своите задължения и да могат да се съхраняват имунизациите за по-дълъг интервал ", изясни Кирилов.
 От Pfizer потвърдиха за продажба на подправени ваксини в Мексико и Полша
От Pfizer потвърдиха за продажба на подправени ваксини в Мексико и Полша

В клиника в Мексико 80 души са получили от подправените дози

Министър Ангелов пък е безапелационен, че има прецизна организация при имунизацията при джипита, няма опашки пред РЗИ, Министерство на здравеопазването пък е осигурило коли , с цел да се стигне до по-отдалечени места и хора, а зелените коридори са нужни, с цел да се реализира задачата от 50 000 души имунизирани дневно, защото по този метод може да се реализира групов имунитет.

А задачата да се хвърлят маските и да стартираме да се събираме, изясни министърът.

Ваксините могат да се вършат като втора доза във всеки град на всеки пациент, в случай че той има работа или някакви други усложнения да отиде на мястото на първата доза. Зам.-председателят на БЛС Николай Брънзалов изясни, че единственият проблем е дали на определеното място ще има имунизацията, която би трябвало да бъде сложена . При джипитата ще се поставят " в хладилника ваксини по броя на записалите се ", стана ясно от думите му.

" Когато има задоволително количества и нещата с имунизацията ще се трансформират ", изясни още Брънзалов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР