В Европа вече има около 50 открити случая на „Омикрон“.

...
В Европа вече има около 50 открити случая на „Омикрон“.
Коментари Харесай

В кои европейски страни вече е открит „Омикрон“?

В Европа към този момент има към 50 открити случая на „ Омикрон “. Португалия през днешния ден разгласи за 13 доказани проби. Толкова са и в Нидерландия. На Острова през днешния ден бяха регистрирани нови 8 и по този начин общо станаха 11. В Германия са 4, само че се ревизират още 2. Във Франция се ревизират общо 8.

В Дания позитивните проби за „ Омикрон “ са 2. По един са откритите случаи в Испания, Швеция, Белгия, Чехия, Италия, Австрия и Швейцария.

Засега няма изгледи за обща европейска тактика против разновидността „ Омикрон “, без значение че Брюксел желае общ метод. Едни страни желаят наложителни PCR проби, други пък - да наложат наложителна карантина при влизане на тяхна територия от страна с към този момент открит случай на „ Омикрон “.

Всичко това се случва в Европа единствено 4 дни, откакто Еврокомисията предложи отпадането на спомагателни ограничавания за притежателите на Коронавирус документи. Дори Брюксел с изненада одобри през днешния ден желанията за спомагателни ограничавания, защото не е бил осведомен 48 часа авансово, каквото е правилото.

Според епидемиолози „ Омикрон “ се популяризира по-бързо от доминантния до момента „ Делта “. Около 2 седмици ще са нужни, с цел да се ревизира дали актуалните ваксини защищават против него.

„ Появата на мощно мутиралия вид „ Омикрон “ акцентира какъв брой рисково и нестабилно е ситуацията ни. Трябва да сме бдителни за заканите на този вирус “, съобщи Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.

Въпреки митингите на Кейптаун, над 40 са към този момент страните, забранили влизането на пасажери от Южна Африка и нейните съседи.

„ Появата на „ Омикрон “ сбъдна изцяло прогнозите на учените, които предупреждаваха, че високото разпространяване на вируса в области с ниско имунизационно покритие ще форсира неговата разновидност “, заяви доктор Ричард Хатчет от Коалицията за нововъведения за епидемиологична подготовка.

В Португалия лисабонски футболен тим остана неподвижен след 13 позитивни проби за новия вид и 44 души от клуба в изолираност. А в Нидерландия полицията арестува двойка, избягала от хотел за карантинирани, минути преди да отлети за Испания.

В европейските контракти с производителите на ваксини е записано, че при появяването на нов вид, лабораториите би трябвало да приспособяват имунизациите си в границите на 100 дни, още веднъж подсети през днешния ден Брюксел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР