В Европа темата Сирия продължава да е в дневния ред

...
В Европа темата Сирия продължава да е в дневния ред
Коментари Харесай

След ударите в Сирия: Тереза Мей даде обяснения пред Камарата на общините

В Европа тематиката Сирия продължава да е в дневния ред на политическите водачи. Френският министър председател Едуар Филип отбрани пред Народното събрание решението за френски удари по Сирия, а през днешния ден президентът Еманюел Макрон ще приказва пред Европейския парламент. Британският министър-председател Тереза Мей също даде пояснения пред Камарата на общините, оповестява Българска национална телевизия.

Бурни страсти в английския парламент. Министър-председателят Тереза Мей застана пред Камарата на общините, с цел да отбрани решението си да включи Кралските военновъздушни сили в бомбардировките в Сирия. Тя още веднъж акцентира, че ударът е бил стеснен, целеустремен и ефикасен.

Тереза Мей, министър-председател на Англия: Този уикенд Англия, Франция и Америка насочиха ясно обръщение на тези, които погазват интернационалното право: Спрете и спрете в този момент!
Опозиционният водач Джереми Корбин обаче се усъмни, че Тереза Мей просто е следвала заповедите на американския президент Доналд Тръмп. Лейбъристът съобщи, че Мей е сбъркала, като не е поискала утвърждение от Народното събрание преди да се включи във военната интервенция. На това министър-председателят отговори, че решението й се е опирало напълно на английския народен интерес. По думите ѝ не се е съветвала с Народното събрание поради скоростта на дейностите на съдружниците. 

На въпрос би ли наредила нови удари, в случай че още веднъж се потвърди използването на химически оръжия, Тереза Мей бе безапелационна:

Тереза Мей, министър-председател на Англия: Никой не би трябвало да се съмнява в решимостта ни да подсигуряваме, че няма да се стигне до обстановка, в която потреблението на химически оръжия е нещо обикновено.
Тереза Мей изясни, че има необятна интернационална поддръжка за ударите на Съединени американски щати, Франция и Англия по сирийски обекти за химически оръжия
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР