В Европа текат мащабни трансформации на транспорта и нови технологии,

...
В Европа текат мащабни трансформации на транспорта и нови технологии,
Коментари Харесай

Президентът: Атомобилната ни индустрия да бъде лидер на Балканите

В Европа текат огромни трансформации на превоза и нови технологии, които да се наложат на пазара в скоро време. Ние имаме големия късмет и невероятната база и благоприятни условия да станем интегрална част от тези процеси. България е шеста в Европейски Съюз по произвеждане, придобиване и преправка на цветни метали от основно значение за електрическата подвижност.Toва съобщи президентът Румен Радев по време на конгрес в София тех парк на тематика " Автомобилната промишленост среща властта ".

Радев настоя, че не излиза в чужбина за двустранни публични срещи и там, където има въвлечени полемики за икономическото развиване, без да вземе със себе си представители на автомобилната промишленост. България може да се развива бързо в един извънредно значим бранш като автомобилния, който дефинира посоката на Европа и света, уточни президентът.

Автомобилната промишленост е притежател за емблемата на България, че може да привнася сполучливи модели от света, само че и ги обогатява, развива и усъвършенстват софтуерния развой, сподели Радев.

" Можем да се установим по-сериозно в тези процеси, които сега се надигат в Европа. Заедно, бизнесът и страната би трябвало да сложи доста по-високо равнище на упоритости - ясна тактика по какъв начин ще се развива автомобилната промишленост, високите технологии, колите на бъдещето и законите, които се създават за електрическа подвижност, само че да има отражение и в бюджета за привличане на вложения, както и организация за стопански зони, инфраструктурата и промени в образованието, вложения в науката ", настоя Румен Радев.

Радев отдаде и значимото на служебното държавно управление на Гълъб Донев, с помощта на което има профилирана икономическа зона за развиване на електрическата подвижност в Доброславци. Той се надява тази зона да се опази директно от постоянното държавно управление. В съвсем всички европейски коли има програмен продукт, създаден в България, само че въпросът е по какъв начин да станем по-силни и сполучливи. България би трябвало да бъде водач в автомобилостроенето на Балканите, настоя президентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР