В Европа се създава нездравословна атмосфера заради опитите на някои

...
В Европа се създава нездравословна атмосфера заради опитите на някои
Коментари Харесай

За Лавров разширяването на НАТО с Македония е конфронтация


В Европа се основава нездравословна атмосфера поради опитите на някои членове на НАТО и Европейския съюз да нагнетяват борба. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров след договарянията си със сръбския министър на външните работи Ивица Дачич в Белград.

„ Обсъдихме ситуацията в Европа. Създава се нездравословна атмосфера, за жалост, поради опитите на някои членове на НАТО и Европейски Съюз да нагнетяват борба, разширявайки Северноатлантическия алианс все по на изток, без да се преценяват с мнението на една или друга страна, както беше с Черна гора, както в този момент се пробват да създадат с Македония, а и с Босна и Херцеговина “, акцентира Лавров.

„ Оставаме правилни на всички съглашения, които бяха реализирани по-рано и които са положени в основата на решенията на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации. Това визира и косовското контролиране, и регулирането на ситуацията в Босна и Херцеговина въз основа на Дейтънските съглашения “, съобщи съветският външен министър. Той уточни, че Москва ще противодейства на опитите да се нанесе удар върху фундаменталния принцип, съгласно който по всички въпроси на развиването на Босна и Херцеговина би трябвало да има единодушие на двете държавни образования – Република Сръбска и Хърватско-мюсюлманската федерация – и на трите общности – сърби, мюсюлмани и хървати.

Лавров означи, че Русия и Сърбия имат необятно съвпадане на позициите по интернационалния дневен ред. „ Това е залог за нашето по-нататъшно съдействие на интернационалната сцена “, добави той. /БГНЕС и ТАСС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР