В Европа разкриха колосална данъчна измама, чрез която са били

...
В Европа разкриха колосална данъчна измама, чрез която са били
Коментари Харесай

Колосална измама за милиарди в Европа

В Европа разкриха колосална данъчна машинация, посредством която са били източени десетки милиарди евро, заяви Chanel News Asia, представен от обстоятелства.бг.
Разкритието е било направено след взаимно следствие на медии от цяла Европа. Източени от националните бюджети са били 55 милиарда евро.
Става въпрос за комплицирани данъчни измами, които разрешават на притежатели на акции да претендират на няколко пъти за възобновяване на налози, платени единствено един път при изплащането на дивиденти. По този метод парите на данъкоплатците са били отклонявани в джобовете на вложители.
До този миг се считаше, че източената сума варира сред 5.3 милиарда и 30 милиарда евро.

Последното следствие открива отклоняването на 55 милиарда евро. Засегнати са 11 страни, измежду които Германия, Франция, Испания, Холандия, Дания, Белгия, Австрия, Норвегия и Швейцария.

Смята се, че схемата е измислена от немския юрист Хано Бергер. В нея няколко вложители купуват и разпродават акции между тях в деня, в който се изплашат дивиденти. Акциите трансформират притежателя си толкоз бързо, че данъчните не могат да открият кой е точният притежател.
Така вложителите претендират за отстъпки по заплащането на налозите и разпределят облагите между тях. Най-засегнати от измамата са немските данъкоплатци, където източени са били 31.8 милиарда евро. Очаква се следствие от държавните управляващи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР