В Европа има голямо търсене на болногледачи, чистачи и строители

...
В Европа има голямо търсене на болногледачи, чистачи и строители
Коментари Харесай

Защо Европа не насърчава легалната миграция?

В Европа има огромно търсене на болногледачи, чистачи и строители - работа, която би могла да бъде поета от легални имигранти без висока подготовка. Това обаче съвсем не се случва нито в Германия, нито в другите европейски страни, сочи изследването " Легални пътища към Европа ", което преглежда обстановката в Германия, Испания, Италия, Франция и Швеция.

В неговия фокус са хората с лимитирана или междинна подготовка от африканските страни, в които няма война, т.е. няма съображение за искане на леговище. " Нашият въпрос беше: Има ли легални други възможности за тези хора да работят в Европа или да получат обучение, вместо да имигрират незаконно? ", споделя Каролине Поп от Съвета на немските фондации за интеграция и миграция. Краткият отговор гласи: единствено в изключителни случаи.
Предимствата на сезонната работа
Едно от тези изключения е точно сезонната работа. Докато Германия наема главно служащи от другите страни в Европейски Съюз, напъните на Франция, Испания и Италия са по-скоро ориентирани към трети страни. Миналата година броят на получилите за първи път позволение за престояване за сезонна работа в Испания е бил съвсем 14 000, а в Италия – над 5 500.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР