В еврейската история обсадата на Йерусалим от вавилонците, приключила с

...
В еврейската история обсадата на Йерусалим от вавилонците, приключила с
Коментари Харесай

Историческо! Откриха Златна Обица На 2600 Години, Светът Замлъкна! Библията Е Разшифрована!

В еврейската история обсадата на Йерусалим от вавилонците, завършила с опожаряването на града през 586 или 587 година пр.н.е., е едно от значимите събития и е разказана неколкократно в Библията. Голяма част от популацията на Юда (Южното царство след разпадането на обединеното царство Израил) е избита, а други са взети за пандизчии във Вавилон.

Библията не е исторически меродавен документ, само че през 2017 година археолози откриват пластове пепел и счупена керамика, които потвърждават, че в Йерусалим в действителност е имало пожар, даже и мащабът на опустошението да е пресилен.

По-задълбоченият разбор в този момент удостоверява, че този пласт е точно от разрушението на града. На планината Цион, отвън стените на " остарелия град ", в пепелта са открити върхове на стрели в скитски жанр, за които е известно, че са употребявани от вавилонците, както и части от счупени съдове. Едни от по-редките артефакти са обица, направена от злато и сребро, и лампи. Обицата е едвам вторият накит от този интервал, открит към Йерусалим.

Археологическите разкопки са нескончаем развой и към този момент е открита единствено дребна част от античния град в този пласт. Д-р Шимон Гибсън от Университета на Северна Каролина счита, че този обект може да е градът, унищожен от вавилонците, разказан в Книгата на царете.

" За археолозите пластовете пепел може да значат разнообразни неща ", счита Гибсън, написа офнюз.бг. " Възможно е това да е пепел, изхвърляна от огнищата, или може да е било място за изгаряне на боклуци. Но в този случай, комбинацията от пласт пепел, цялостен с артефакти, смесени със стрели и този специфичен орнамент, демонстрират някакъв тип опустошаване или разрушение. Никой не изоставя златни украшения, нито пък изхвърля върхове на стрели в домашния отпадък. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР