В Евертън се страхуват от потенциални санкции заради един от

...
В Евертън се страхуват от потенциални санкции заради един от
Коментари Харесай

Евертън на тръни заради близък до Путин санкциониран олигарх

В Евертън се опасяват от евентуални наказания поради един от съветските олигарси, които нощес бяха глобени от Европейския съюз като част от ограниченията против военната инвазия на Русия в Украйна. Близкият до Владимир Путин Алишер Усманов е измежду въпросните хора, върху които към този момент тегнат забрани за пътешестване, заледяване на активи, възбрана за даване на средства на включените в листата лица и други Въпросният Усманов е притежател на компанията USM Holdings, която е спонсор на клубната база на Евертън. Освен това олигархът има извънредни права за името на новия стадион на клуба от Премиър лийг. Председател на USM Holdings пък президентът на Евертън Фарад Мошири.
 Евертън база
Сега “карамелите ” обаче са обезпокоени, че поради необятния обсег на рестриктивните мерки е допустимо и клубът да се окаже пострадал по някакъв метод. В миналия дуел против Манчестър Сити отборът от Ливърпул към този момент изрази поддръжката си към украинския народ, а също така в състава разполага с един украинец - Виталий Миколенко.

Алишер Усманов е и някогашен притежател на Арсенал, като през годините делът му се усили съвсем до 30%, само че през 2018 година той го продаде на американския предприемач Стан Крьонке против 550 милиона лири.
 Алишер Усманов
Вчера Европейският съюз вкара наказания против 26 видни руснаци. Според формалната информация по отношение на Усманов той поддържа Кремъл и има тесни взаимоотношения с президента Путин. В тази си роля той интензивно подкрепял финансово и материално хората, от които зависело взимането на решенията за анексацията на Крим и дестабилизацията на Украйна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР