В Етрополе е регистриран случай на ку-труска, каза днес по

...
В Етрополе е регистриран случай на ку-труска, каза днес по
Коментари Харесай

В Етрополе е регистриран случай на ку-треска

В Етрополе е регистриран случай на ку-труска, сподели през днешния ден по " Нова телевизия " шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев. Той заяви новината, с цел да подчертае, че при при тази болест смъртността е 10-12%, до момента в който при новия ковид е 3% и няма потребност от суматоха.

Проф. Кантарджиев напомни, че при грипа смъртността е 5%. Той добави, че досега няма открити препарати, които да лекуват особено ковид. Експертът успокои, че новата болест е рискова главно за възрастни хора и такива със слаба имунна система.

Ку-треската се предава главно от домашните животни, като причинителят се отделя, посредством млякото, фекалиите, урината и околоплодната течност при раждане. При хората към 50% от болните демонстрират клинична демонстрация. Става въпрос за грипни признаци - настинка, нараснала телесна температура (39-40`С), главоболие, мускулни болки и други.

Днес от Оперативния щаб за битка с ковид оповестиха, че в България няма регистриран случай. По този мотив проф. Кантарджиев разгласи, че са неуместни изказванията, че подобен има, само че не се оповестява за неговото битие.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (180)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР