В Етър са много доволни от условията и свършеното по

...
В Етър са много доволни от условията и свършеното по
Коментари Харесай

Бала доволен от лагера на Етър, чака още нови играчи

В Етър са доста удовлетворени от изискванията и свършеното по време на първия лагер в Дряново, заяви основният управител на клуба Красимир Балъков. "Виолетовите " стартираха на 8 януари и са на лагер там от 10 януари до на следващия ден.

"Първите 10 дни от подготовката минаха доста добре. Тренирахме пълноценно, макар неприятното 3-4 дни време. Благодарение на положителната връзка сред Велико Търново и Дряново в лицето на двамата кметове Даниел Панов и Мирослав Семов, прекарахме първия лагер в доста положителни условия. Искам особено да им благодаря. Абсолютно удовлетворен съм от първия лагер ", разяснява Балъков.

Утре "болярите " ще изиграят първата си контролна среща – от 14:30 ч. на стадиона в Мъглиж те срещат Верея. Балъков обаче предизвести, че не е от треньорите, които отдават значение на резултати от контроли.

"При мен другарските срещи са повече тренировки, в сравнение с мачове. Надявам се създадем добра подготовка през днешния ден преди мачовете в Турция. Там към този момент ще наблегнем на схемата на игра, ще прецизираме спортно-технически нещата, до момента в който първият лагер бе с физическа подготовка. Там ще работя и по новата идея, с която ще играем през пролетта ", разгласи Бала.

В събота Етър потегля за Анталия, където ще остане до 3 февруари. Там с изключение на тренировките му предстоят и 4 инспекции – с Лех Познан, Железничар Сараево, Стумбрас (Литва) и Олимпия Любляна. На 10 февруари против Литекс е формалното показване на тима, а първият формален мач е на 17 февруари със Септември от 13 ч. на стадион "Ивайло ".

Три са сигурните до момента нови попълнения – Душан Младенович, Даниел Младенов и Георги Пашов. За Анталия ще пътува и вратарят Денис Григич, който е на проби. До на следващия ден ще стане ясно дали ще има още едно-две нови попълнения.

"Малко промени ще стават в близката седмица, само че това не е изключено, тъй като селекцията не е завършена. Търсим нападател. Не е елементарно, когато нямаш огромни финансови средства да привличаш положителни футболисти. "

"Стремим се да вземем играчи, които може да не са топ футболисти, само че да ни паснат на концепцията и да дават отговор на нашите визии. С доста български играчи разговаряхме и искахме, само че с изключение на Младенов и Пашов не успяхме различен. "

"Трябва да сме реалисти, футболистите играят за пари, а има опитни клубове в Първа лига като „ Черно море “, „ Ботев “, „ Славия “, които имат от дълго време построени структури. Не можем да влезем в техните условия, само че това не е проблем. Търсим и други разновидности. "

"В България е доста мъчно да вземеш първокласен футболист, тъй като са доста малко и ги търсят и други тимове. Но до момента селекцията върви добре, нещата се случват, водим още диалози ", увери Красимир Балъков.

Целта е да вдигнем конкуренцията в тима и на всяка позиция да имаме по двама качествени футболисти, които да се конкурират между тях. Защото сезонът е доста дълъг и тежък, добави основният управител на "виолетовите ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР