В Естония започна международно учение на НАТО Bold Dragon, което

...
В Естония започна международно учение на НАТО Bold Dragon, което
Коментари Харесай

В Естония започнаха международни учения на НАТО

В Естония стартира интернационално обучение на НАТО " Bold Dragon ", което дава на бойците на Алианса първия опит в маневрирането в естонския пейзаж, оповестиха от пресслужбата на основния щаб на естонските отбранителни сили.

Учениетозапочна на централния полигон на отбранителните сили с присъединяване на интернационалния батальон на НАТО, ситуиран в страната, и 1-ва пехотна бригада на отбранителните сили. Маневрите имат за цел да приготвят ново потомство съюзнически бойци от бойната група на НАТО за дейности в естонския пейзаж ", се споделя в отчета.

Според командира на батальона на НАТО подполковник Ру Стрийтфийлд съюзническите бойци са придобили първия си опит в маневрирането в чужд терен. " Следващите дни ще покажат на какво са способни английските, френските и датските елементи. В последна сметка те би трябвало да се трансфорат в ефикасен инструмент за 1-ва естонска пехотна бригада, в която влиза батальонът ", съобщи Стрийтфийлд, представен от пресслужбата.

В учението вземат участие и изтребители F-16 и Eurofighter от белгийските и английските военновъздушни сили, както и английски разследващи хеликоптери Wildcat.

На срещата на върха на НАТО във Варшава през 2016 година Алиансът реши да разположи многонационални батальони в Латвия, Литва, Естония и Полша по искане на тези страни на ротационен принцип. От април 2017 година във военния комплекс Тапа е ситуирана батальонна група на НАТО с към 1200 военнослужещи. Международният батальон на НАТО се управлява от Обединеното кралство. В състава на батальона влизат и излизат на ротационен принцип френски и датски военнослужещи. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР