В Естония съществува социален проект, наречен Банка на щастието“, участниците

...
В Естония съществува социален проект, наречен Банка на щастието“, участниците
Коментари Харесай

Естонска „Банка на щастието“ не работи с пари, а с добри дела

В Естония съществува обществен план, наименуван „ Банка на щастието “, участниците в който не работят с пари, а с положителни каузи. По самодейност на естонския бизнесмен и публичен активист Райнер Нилвак услугата се популяризира в обществените мрежи, където всеки човек може да чака помощ от другите членове.

За да станете клиент на „ Банката “ е належащо да попълните анкета, където да напишете с какво сте подготвени да помогнете безплатно на всеки: примерно дали ще разноските домашния му любим, ще ремонтирате колата му, или пък ще му подарите ненужните си движимости. След това би трябвало да уточните какъв тип помощ е нужна на вас. Нямате право да заплащате за осъществяването на даден тип услуга – с цел да получите помощ, би трябвало да помогнете на някой от другите „ вложители “.

За оказана помощ клиентът получава „ звезда на признателност “, която разрешава да прецените какъв брой добра е репутацията на всеки ползвател. Във виртуалното „ вместилище за положителни каузи “ няма възрастови ограничавания, учебен ценз или условие за обществен статус. Може да взе участие всеки, който има предпочитание да оказва помощ.

Един от създателите на плана Тийна Урм споделя: „ Хората са привикнали да мерят всичко с пари, само че това стопира развиването на обществото. В „ Банка на щастието “ всички ние работим като един екип “.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР