В Естония днес се провеждат парламентарни избори. Право на глас

...
В Естония днес се провеждат парламентарни избори. Право на глас
Коментари Харесай

В Естония се провеждат парламентарни избори

В Естония през днешния ден се организират парламентарни избори. Право на глас имат съвсем 1 млн. души, които ще изберат 101 депутати, напомня " Асошиейтед прес ".

Десет политически партии и 15 самостоятелни претенденти, общо 1099 претенденти ще се борят за места в Народното събрание.

Главните кандидати са Центристката партия на премиера Юри Ратас, чиито последователи включват и етнически руснаци, които са 25 % от популацията в някогашната руска република; Партията на промените, която се застъпва за демократична икономическа политика; Социалдемократическата партия.

Социологическите изследвания демонстрират, че националистическата крайнодясна Консервативна национална партия на Естония (КНПЕ) е нараснала известността си през последните години. Тя се оглавява от татко и наследник - Март и Мартин Хелме, като твърди, че съставлява естонските полезности. Партията остро подлага на критика наложителните квоти на Европейски Съюз за банкет на мигранти.

Реториката на КНПЕ накара главните партии да заявят, че в новото държавно управление няма място за популисти, без значение какъв брой добре се показват на изборите.

Всички партии са единомислещи, че Естония е деен член на Европейски Съюз и корав съдружник на Съединени американски щати, както и че НАТО е крайъгълен камък в политиката по сигурността на Естония.

Допитване на 25 февруари измежду 4 700 души сподели, че партията на Ратас може да завоюва 28 % от гласовете, при 24,8 през 2015 година, следвана от Партията на промените с 24 на 100 и КНПЕ със 17 %.

Според анализатори двете съществени партии може да образуват коалиция, евентуално с един младши сътрудник от по-малките партии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР