В Естония днес се провеждат парламентарни избори. Право на глас

...
В Естония днес се провеждат парламентарни избори. Право на глас
Коментари Харесай

В Естония се провеждат парламентарни избори

В Естония през днешния ден се организират парламентарни избори . Право на глас имат съвсем 1 млн. души, които ще изберат 101 депутати, напомня " Асошиейтед прес ".

Десет политически партии и 15 самостоятелни претенденти, общо 1099 претенденти ще се борят за места в Народното събрание.

Главните кандидати са Центристката партия на премиера Юри Ратас, чиито последователи включват и етнически руснаци , които са 25 % от популацията в някогашната руска република; Партията на промените, която се застъпва за демократична икономическа политика; Социалдемократическата партия.

Социологическите изследвания демонстрират, че националистическата крайнодясна Консервативна национална партия на Естония (КНПЕ) е нараснала известността си през последните години. Тя се оглавява от татко и наследник - Март и Мартин Хелме, като твърди, че съставлява естонските полезности . Партията остро подлага на критика наложителните квоти на Европейски Съюз за банкет на мигранти .

Реториката на КНПЕ накара главните партии да заявят, че в новото държавно управление няма място за популисти , без значение какъв брой добре се показват на изборите.

Всички партии са единомислещи, че Естония е деен член на Европейски Съюз и корав съдружник на Съединени американски щати, както и че НАТО е крайъгълен камък в политиката по сигурността на Естония.

Допитване на 25 февруари измежду 4 700 души сподели, че партията на Ратас може да завоюва 28 % от гласовете, при 24,8 през 2015 година, следвана от Партията на промените с 24 на 100 и КНПЕ със 17 %.

Според анализатори двете съществени партии може да образуват коалиция , евентуално с един младши сътрудник от по-малките партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР