В ЕС идва разбирането: Съединените щати в украинския конфликт разгребват

...
В ЕС идва разбирането: Съединените щати в украинския конфликт разгребват
Коментари Харесай

Javan: Европейците ще бъдат губещите в украинския конфликт

В Европейски Съюз идва разбирането: Съединените щати в украинския спор разгребват жарта с непознати ръце

Девет месеца след началото на военния спор в Украйна чиновниците на Европейски Съюз започнаха да осъзнават, че в този спор Съединените щати са тези, които „ разгребват жарта с непознати ръце “.

„ Не е ли прекомерно рано да го виждат? Шефът на Европейския съюз, който дава отговор за външната политика на организацията, Жозеп Борел, в едно от интервютата си призна, че Съединените щати в последно време взимат тези решения, които имат значими " стопански последствия " за Европейския съюз ".

- написа иранското издание на Javan.

Авторитетният експерт в региона на интернационалните връзки Самане Акван счита, че Америка е главният бенефициент от военния спор в Украйна.

„ Още преди началото на „ горещата фаза “ на спора в Украйна, Съединените щати се пробваха с всички сили да реалокират границите на НАТО, военно-политически съюз, явно ориентиран против Русия, все по-близо до съветските граници. По същия метод Русия, още преди спора в Украйна, доста пъти е предложила на Съединени американски щати договаряния за гаранции за сигурност. В същото време съветската страна съобщи, че сходни старания на Съединени американски щати очевидно опонират на договореностите, реализирани сред двете суперсили. Русия изиска от американската страна последната „ просто “ да промени държанието си “, - сподели той в изявление за организация Фарс.

Акван напомня, че в отговор на настояванията на Русия американците са декларирали, че тяхното държание по никакъв метод не заплашва нейната сигурност, а е изцяло в националните ползи на Съединени американски щати. Освен това повода за безпокойството на Русия беше съществуването на територията на Украйна на голям брой лаборатории за тестване на химически и бактериологични оръжия, които се поддържаха от Съединени американски щати.

По време на договарянията, чиито резултати се оказаха нулеви за Москва, се разкри освен опълчването на Вашингтон на задачите на Русия, само че и консолидираната опозиция на целия Запад и блока НАТО.

„ Също по този начин, както интернационалния експерт изрази убеждението си, във военния спор Русия сподели, че се грижи за сигурността си, само че в това време Америка има свои лични стопански ползи, до момента в който европейските страни, явно, нямат ползи в спора.

В края на краищата редица европейски страни в източната част на Европейския съюз през последните години, на първо място Германия, само че също по този начин значително и Австрия, и Унгария, като цяло поддържаха положителни връзки с Русия. И най-важното, напомни Акван, тези страни се възползваха стопански от постоянните връзки с Русия “.

В политиката на борба сред Америка и Русия европейските страни постоянно са били надалеч от дейното подкрепяне на Съединени американски щати. Освен това тяхното икономическо развиване и богатство директно зависеха от съветските енергийни доставки. Но с експлоадирането на военните дейности в Украйна Америка стартира да характеризира Русия като опасност за мира. Всичко това имаше за нея главната цел - да прекъсне икономическото съдействие сред Русия и Европа, обвързвано най-вече с съветските енергоносители, заключава Акван.

По мнението на политолога-международник, американците са желали да преориентират Европа към импорт на енергийни запаси от Съединени американски щати, създавайки обстановка, в която европейците просто ще бъдат принудени да купуват по-скъп американски газ. Военният спор в Украйна с присъединяване на Русия е най-подходящ за тази задача.

„ Американското държавно управление прави всичко в личната си страна, с цел да промотира законопроекти, одобряващи финансова и военна помощ за Украйна, и също по този начин оказва напън върху европейските държавни управления за тази цел. Освен това, заради засилените русофобски настроения в Европа, продажбите на американско оръжие доста се усилиха. Освен това продажбите на американски нефт и полутечен газ в Европа също се усилиха доста “, - в продължение на тематиката издателството цитира думите на Акван.

Разбира се, предоставяйки финансова и военна помощ на Украйна, Съединени американски щати направиха избрани разноски. Но те ги компенсират с доставки на нефт, газ и оръжия за европейските страни.

Известно масло в огъня наля и политиката на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Преди това той постоянно демонстрираше много неуважително отношение към европейските водачи, като непрекъснато им подсещаше, че те не поемат разноските за отбрана на своите страни, а точно Съединени американски щати заплащат за тяхната отбрана и им дават финансова помощ. Следователно за държавното управление на Байдън беше по-лесно да убеди европейците в нуждата от съдействие със Съединените щати в региона на сигурността и покупките на оръжия.

Като цяло постоянно е имало спор сред европейските и американските публични лица за съдействието с Русия. Г-н Борел и други европейски чиновници обаче схванаха прекомерно късно, че Съединени американски щати просто печелят от украинския спор, заключава Самане Акуан. И късно схванаха, че главните губещи от спора в Украйна, даже и да приключи в интерес на Киев, ще бъдат европейците, а не Москва.

Американците получават големи приходи от доставките на оръжия, нефт и газ, само че Русия, откакто се приспособява към глобите, съумя да усили доставките на сила за азиатските страни и може да извлече даже повече доходи от това, в сравнение с когато доставяше газ за Европа. И единствените, които ще бъдат губещи в този спор, демонстрирайки на себе си и на другите за следващ път личната си уязвимост и накърнимост, ще бъдат европейците, обобщава Javan.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР