В ерата на интернет хотел или ресторант може да живее

...
В ерата на интернет хотел или ресторант може да живее
Коментари Харесай

За пръв път: осъдиха потребител за фалшиви ревюта в TripAdvisor

В ерата на интернет хотел или ресторант може да живее или да почине от отзивите му в TripAdvisor . Ето за какво уеб сайтът се бори против практиката да се заплаща за подправени ревюта в продължение на години.
Тази седмица компанията отиде още по-далече, като получи италианската правосъдна система на своя страна. „Умишлен онлайн лъжец и систематичен създател на подправени ревюта“ бе наказан на девет месеца затвор поради поддържането на компания, наречена PromoSalento , която продаваше подправени ревюта за хотели. На мъжа също е присъдена санкция от 8 000 евро или 9 300 $.

В решение, за което TripAdvisor се надява, че ще направи казус , делото отбелязва едно от първите пъти, когато обещано лице е изпратено в пандиза за продажба на лъжливи онлайн ревюта. В изказване, TripAdvisor назова случая „крайъгълен камък за интернет.“

„Писането на подправени ревюта постоянно е било машинация, само че това е първият път, когато сме видели някой да бъде изпратен в пандиза. Ние влагаме доста в предотвратяването на измами и сполучливо се оправяме с това – от 2015 година насам сложихме завършек на активността на повече от 60 разнообразни платени компании за рецензии по целия свят „, съобщи член на юридическия екип на TripAdvisor.

„Ние обаче можем да създадем единствено толкоз сами, заради което се стремим да си сътрудничим с регулаторните и правоприлагащите органи, с цел да подкрепим техните разследвания“.

Тактиката на PromoSalento за пръв път бе посочена на TripAdvisor през 2015 година от италиански компании, които получили промоционални имейли по отношение на услугите си. Използвайки технологията за анализиране на IP адреси, видове браузъри и други цифрови улики , компанията е „способна да види модел на държание с цифрови и поведенчески следи“ галета“. PromoSalento била предизвестен, само че не стопира. След това, когато италианската Пощенска и съобщителна полиция стартира своето лично следствие, TripAdvisor се причислява към прокуратурата като цивилен просител и споделя доказателства, с цел да поддържа случая.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР