В ерата на движенията #meetoo и Times Up на Холивуд

...
В ерата на движенията #meetoo и Times Up на Холивуд
Коментари Харесай

Защо жените имат по-малко реплики в киното от мъжете

В ерата на придвижванията #meetoo и Time " s Up на Холивуд ще му се постанова да стъпва все по-внимателно и да преодолява най-малко частично патриархалната си природа. Защото изследвания като това ще стават от ден на ден - какъв % от репликите в хитовите филми на годината са били изречени от дами.
 Снимка 438745

Изследването е дело на Центъра за проучвания на дамите в киното и малкия екран към Щатския университет на Сан Диего. А резултатът е по-лош от този за 2018 година - дамите имат 34 % " говорно " екранно време спрямо мъжете - 66 % през 2019 година. Това е с 1 % надолу от предходната година.

Най-коментираните заглавия по този мотив са " Имало едно време в Холивуд " на Куентин Тарантино , където една от най-популярните сега актриси в света - Марго Роби , има извънредно малко реплики на фона на сътрудниците си Леонардо ДиКаприо и Брад Пит.

Друго необятно обсъждано заглавие е " Ирландецът " на Скорсезе . В него Ана Пакуин , която играе дъщерята на героя на Робърт Де Ниро, споделя тъкмо седем думи в целия филм .

View this post on Instagram
A post shared by Nevermore Ebay Seller (@nevermore_sales) on Jan 2, 2020 at 7:38pm PST

Разбира се, на този декор имаме филми като " Да свалиш Уолстрийт " и " Малки дами " , където дамите имат водеща роля и, надлежно, повече реплики. И все пак филмите с основни герои дами през 2019 година са едвам 40 %.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР