В епохата на изкуствения интелект човечеството може да създаде „безсмъртен

...
В епохата на изкуствения интелект човечеството може да създаде „безсмъртен
Коментари Харесай

Илън Мъск: Изкуственият интелект може да стане безсмъртен диктатор

В епохата на изкуствения разсъдък човечеството може да сътвори „безсмъртен деспот, от който в никакъв случай няма да се избавим“. Това споделя Илън Мъск в документалния филм „Вярвате ли на този компютър?“ (Do You Trust This Computer?).
Мъск разказва опциите на изкуствен интелект, основан от властнически държавни управления, който ще може да оцелее доста по-дълго от обособените водачи и партии. „Мусолини и Хитлер най-малко умряха. Но в епохата на изкуствения разсъдък може да създадем вечен деспот, от който в никакъв случай няма да избягаме“ – сподели Мъск.

Това е най-новият филм на Крис Пейн (Chris Paine), който се срещна с създателя на Tesla, до момента в който през 2006 година правеше кино лентата „Кой умъртви електрическата кола?“ (Who Killed the Electric Car?).

Този път Пейн се стопира върху заплахата от възникването на мощен изкуствен интелект. Това е тематика, която живо интересува Илън Мъск. Да си напомним, че предприемачът още през 2017 година предизвести, че ИИ може да стартира нова Световна война. Мъск смята, че изкуственият разсъдък е най-големят риск пред който сме изправени като цивилизация.

„Това е доста значим въпрос“ – сподели Мъск на премиерата на кино лентата в Лос Анджелис. „Това ще засегне нашия живот по метод, който даже не можем да си представим„.

Основателят на SpaceX и на Tesla заплати кино лентата и от края на тази седмица филмът „ Вярвате ли на този компютър? “ ще може да се гледа свободно в YouTube.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР