В епохата на интернет, непрекъсната свързаност и бързия достъп до

...
В епохата на интернет, непрекъсната свързаност и бързия достъп до
Коментари Харесай

Камера, учим!

В епохата на интернет, непрекъсната съгласуваност и бързия достъп до информация, се раждат и израстват генерации, за които технологиите са естествена и съществена част от заобикаляща среда. Новите деца идват с разнообразни от досегашните генерации умения и потребности – те възприемат света главно през образните му кодове, въвлечени са в доста и разнородни действия, трансформират бързо фокуса си. Всичко това основава провокации пред родителите и просветителната система, които се пробват да им влияят с обичайните похвати. Днес учениците са упреквани, че са разсеяни в час, вниманието им се задържа за малко, а борбата за него е с незнаен край. Голяма част от силата на обществото е ориентирана към " справяне " с технологиите – счита се, че те би трябвало да бъдат лимитирани и даже изцяло изолирани от просветителния развой, тъй че да не отвличат вниманието на учениците. Но решението сякаш наподобява да е другаде. Децата могат да бъдат привлечени и предизвикани да учат на първо място със модерни способи и тук не за битка, а в помощ се явяват точно атрактивните технологии.

 Smart Classroom AR
Smart Classroom AR

Модерни просветителни запаси за свободно прилагане

Следвайки задачата си от 2013 година насам да подкрепя дигитализирането на просветителния развой в България, Samsung има вяра, че модерните способи на преподаване са знак, че обществото е отворено към нови технологии, хрумвания, а с това и към напредък. Силата на технологиите носи със себе си действителни принадлежности, с които учениците да възприемат образователния материал по по-лесен, подсъзнателен и забавен за тях метод, по тази причина още през 2014 година компанията влага в дигитализирането на просветителния развой в България и стартираха Smart Classroom. Това е безвъзмездна онлайн платформа за смесено образование, съчетаващо работа в клас и независими занимания онлайн. Тя дава интерактивна и колаборативна работна среда, чиято цел е да модернизира и улесни образователния развой за възпитаници и учители. В нея учителите могат да създават и провеждат уроци, авторски курсове и други просветителни ресурси; да употребяват онлайн уроци за преподаване, извършения и проби, както и за слагане на домашна работа и планови задачи; да правят оценка поставените задания и изпращат противоположна връзка на учениците и други, а учениците да имат бърз и елементарен достъп до преподадения материал и спомагателните запаси, планувани от учителя; да имат достъп до извършения с добавена реалност; да пишат домашни онлайн и получават противоположна връзка и други

Платформата се употребява елементарно, защото не изисква профилирани умения за работа във цифрова среда, съобразена е с нашата просветителна система и е напълно на български език.

 Това е първото по рода си у нас приложение, създадено е от водещ екип програмисти в България и е предопределено за учители и възпитаници от цялата страна.
Това е първото по рода си у нас приложение, създадено е от водещ екип програмисти в България и е предопределено за учители и възпитаници от цялата страна.

Надграждането – 1 приложение, над 200 извършения

Преди няколко месеца платформата беше надградена с появяването на първото за България безплатното приложение Smart Classroom AR. Неговата цел е да покаже на учениците и родителите им, че ученето може да стане още по-интересно и занимателно, употребявайки своя смарт телефон и добавена действителност – в клас или независимо у дома. Съдържанието му е уместно за възпитаници от 1 до 12 клас и съобразено е с образователните стратегии, утвърдени от МОН. В момента упражненията в него, основани по хрумвания на български учители и екип от специалисти от " Образование 5.0 " и Infinno, са над 200, като включват няколко общообразователни предмета – индивидът и природата, география, осведомителни технологии, технологии и предприемачество. В приложението могат да бъдат открити и извършения по български, британски и немски език, математика, история, биология и здравно обучение, както и доста други. Нови извършения непрекъснато се допълват за разнообразни предмети и класове.

Smart Classroom AR на първо място желае да възпламени интереса на учениците, като им сервира информацията по атрактивен метод на правилото на игра – учениците печелят точки, а приложението автоматизирано регистрира резултата им досега. Те са въвлечени образно и интерактивно в решаването на дилемите, което улеснява запомнянето освен на правилните отговори, само че и на логиката зад тях.

" През октомври 2018 представихме Smart Classroom AR, стартирайки с 37 извършения с добавена действителност. Днес сме щастливи да споделим, че приложението предлага над 200 извършения, резултат от вдъхновението и напъните на учители от цялата страна. Вярвам, че сътворяваме нова форма на образование, която да направи просветителния развой в България още по-интересен и ефикасен ", сподели Жасмина Петкова, експерт " Корпоративни обществени планове и връзки с обществеността " в Samsung Electronics България.

 Smart Classroom AR
Smart Classroom AR

Как работи

За да употребявате приложението Smart Classroom AR, би трябвало да разполагате със смарт телефон с операционна система Android и да го свалите гратис от Гугъл Play. Трябва да имате на разположение и един училищен бележник. Той служи за насочна точка – картинка, съгласно която разработчиците знаят къде да разположат обектите в пространството. Бележник има съвсем всеки възпитаник, тъй че изборът им е повече от логически.

Щом отворите приложението, пред вас първо ще се появи Упражнението на седмица, а под него по още оферти за задания от всеки клас. Независимо от решението ви коя да изберете, е нужно да натиснете бутона към нея " Направи ". Така пред вас ще се излезе изображение на икона – бухалче, камерата ще стартира да се зарежда. Вече би трябвало да сте с подготвен бележник. Фокусирането към него става автоматизирано, тъй че незабавно да се покажат 3D моделите на упражнението. Важно е бележникът да бъде без калъфчето си, тъй като дава отблясъци и камерата на смарт телефона не съумява го засече. Очаква се да движите камерата напред-назад, нагоре-надолу, а на екрана да се демонстрират съответните обекти.

Употребата е лесна и интуитивна. Smart Classroom AR може да е потребно и любопитно освен за придобиване на нови познания и за извършения на наученото на учениците, само че и за техните родители. Какво по-забавно да решавате проби с детето си у дома и да опресните освен неговите познания, само че и своите.

Smart Classroom AR е план, част от стратегиите за корпоративна обществена отговорност на Samsung България за дигитализиране и модернизиране на образователния развой у нас. Приложението е изцяло гратис и е съвместимо е с Android устройства.

Може да свалите приложението Smart Classroom AR от тук.

Повече за безплатната онлайн платформа за смесено образование Smart Classroom тук
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР