В енергетиката има много предприятия на изкуствено дишане, които се

...
В енергетиката има много предприятия на изкуствено дишане, които се
Коментари Харесай

Илиян Василев: ”Росатом” няма пари за АЕЦ ”Белене”

В енергетиката има доста предприятия на изкуствено дишане, които се поддържат, единствено с цел да се поддържат съответни олигарси. Това е новото изпитание - същите олигарси, които към този момент изцедиха опцията да вземат в енергетиката, без да създават, всички те виждат в АЕЦ „ Белене “ новия си късмет. Това сподели за БНР някогашният дипломат на България в Москва и сегашен анализатор по тематики, свързани с Русия Илиян Василев във връзка търсенето на стратегически вложител за АЕЦ „ Белене “:

" " Росатом " няма тези пари, с цел да ги влага в плана. Отново стигаме до една позната обстановка още от 2006 година – „ Росатом “ тогава беше с доста по-големи благоприятни условия да влага и искаше да взе участие като акционер. Нещата не са се трансформирали! И през 2019-а година е също толкоз политически и по различен метод невероятно и мъчно за пробутване обстановка, при която „ Росатом “ да владее суперстратегически обект на територията на НАТО и Европейски Съюз. Но, този път се пробва една композиция - технологията и тежестта на Русия и китайските пари, т.е. руско-китайско съдействие на българска територия.

Тази композиция е доста наивно замислена в кабинет, който не схваща особеностите на китайската политика. Идеята, че китайците ще играят младши сътрудник на огромния съветски „ Росатом “, е просто наивна. Сега има и други условия – тези неща към АЕЦ „ Белене “ стават към фона на една невиждана рецесия в българската енергетика. Към уравнението би трябвало да отчитаме, за доста огромно страдание, и потребление на АЕЦ „ Белене “ към този момент даже в подтекста на т. н. „ климатични промени “. Има нови лобисти за „ АЕЦ Белене “. Това е някаква убийствена война сред разнообразни кланове и ползи, всеки от които се бори за оцеляване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР