В енергетиката е пълен хаос, заяви лидерът на БСП Корнелия

...
В енергетиката е пълен хаос, заяви лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Нинова: В енергетиката е пълен хаос

" В енергетиката е цялостен безпорядък ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус ". Тя посочи, че от Българска социалистическа партия ще внесат Закон за отсрочване на либерализацията на пазара за семействата за цената на тока с 1 година. Вместо от 1 юли тази година, да влезе от 1 юли 2025 година, посочи Нинова.

" Всички прогнози, които вършат специалистите демонстрират, че излизането на фамилиите на свободния пазар ще докара до оскъпяване на цената на тока с до 20%. Има доста фамилии, които не могат да поемат този удар. В енергетиката е цялостен безпорядък. Фондът, който би трябвало да компенсира тази цена е изпразнен, няма средства и в случай че в този момент и незабавно влезе в действие - крие доста опасности. Включително и за стопанската система, и за еврозоната, тъй като нарастването на цената с 10% по прогнози демонстрира, че и инфлацията ще се повиши с 1%. Това ще се отрази на целия проект за развиването на България. Внасяме го този закон и ще настояваме доста бързо да се гледа ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Според Нинова това държавно управление е напълно некадърно да направи сходна промяна. 

" Хаосът е цялостен. Политическият безпорядък, който се задава, ще бъде повлечен от българските семейства. Отиваме към предварителни избори и няма кой да се грижи за българските жители “, сподели Драгомир Стойнев.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР