В емоционално обръщение пред Конгреса в САЩ украинският президент Володимир

...
В емоционално обръщение пред Конгреса в САЩ украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски пред Конгреса: Имаме нужда от вас сега!


В прочувствено послание пред Конгреса в Съединени американски щати украинският президент Володимир Зеленски изиска повече поддръжка за Украйна и затваряне на въздушното пространство над страната.

Украинският президент Володимир Зеленски получи рядката покана да приказва пред Конгреса на Съединени американски щати. Той я употребява, с цел да призове за помощ против агресора. " Спомнете си за Пърл Харбър ", сподели той с отпратка към нападението на Япония против Съединени американски щати през 1941 година.

" Спомнете си и за 11 септември ", добави украинският президент в апела си за помощ. " Ние имаме потребност от вас в този момент! " Зеленски сподели, че отбраната на Украйна не е просто идея за една страна. " Русия атакува освен нас, освен нашата страна, освен нашите градове -. "

В речта си Зеленски се обърна на британски непосредствено към президента Джо Байдън: " Да си водач на света значи да си водач на мира ", съобщи той.

Украинският президент се обърна към двете камари на Народното събрание на Съединени американски щати посредством видеоконферентна връзка. Тя бе посрещната с овации. Представителите и на демократите, и на републиканци станаха на крайници.

Медиите напомнят, че държавното управление на Съединени американски щати предходната година отпусна 1,2 милиарда $ военна помощ за Украйна. Очаква се през днешния ден президентът Байдън да оповести нова огромна военна помощ за Украйна в размер на 800 милиона $.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР