В Елисейския дворец във френската столица Париж в рамките на

...
В Елисейския дворец във френската столица Париж в рамките на
Коментари Харесай

Срещите на високо равнище започнаха в Париж ВИДЕО

В Елисейския замък във френската столица Париж в границите на срещата на "нормандската четворка " започнаха срещите на съветския президент Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел. На "четири очи " се срещат президентите на Украйна и Франция - Володимир Зеленски и Еманюел Макрон.

В хода на диалога на Путин и Меркел могат да бъдат разисквани въпросите към експулсирането на съветските дипломати от Германия по отношение на убийството на грузински жител в Германия, за което подозират руснаци.

Това е първата през последните три години среща на "Нормандската четворка ". Форматът е отдаден на превъзмогването на спора в Донбас.

Президентът на Русия Владимир Путин финален дойде с лимузина Aurus за срещата на Нормандската четворка в Елисейския замък в Париж, осведомят съветски медии.

Ангела Меркель первой приехала в Елисейский замък pic.twitter.com/mEnrtV3QJP
— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) December 9, 2019
Четиристранната намира се чака да стартира час по-късно и да продължи към три часа.

След това се чака Путин да организира първата си публична среща с Владимир Зеленски.

По-рано през днешния ден помощникът на съветския президент Юрий Ушаков разкри, че Путин и Зеленски ще беседват след договарянията на Нормандската четворка.

По думите му диалозите сред украинския водач и съветския му сътрудник няма да бъдат лимитирани като време. Те ще обсъдят осъществяването на Минските съглашения.

Зеленски съобщи, че чака съответни резултати от диалозите с Путин в Париж, а от Кремъл приказват за въздържан оптимизъм.

Путин е придружаван от шефа на "Газпром " Алексей Милер, енергийния министър Александър Новак, външния министър Сергей Лавров, представителя Дмитрий Песков, помощниците Юрий Ушаков и Владислав Сурков.

След срещата Лавров ще отпътува за Вашингтон, където се чака да беседва с американския водач Доналд Тръмп.

Преди срещата френските управляващи арестуваха протестиращ от феминисткото придвижване FEMEN.

Любопитно е да се означи, че Зеленски дойде в Елисейския замък с автомобил Renault, Путин с лимузина Aurus съветско произвеждане, а канцлерът на Германия с Mercedes.

Това е първата среща на върха на Нормандската четворка от 2016 година в Берлин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР