В Елин Пелин от години тровят с антифриз бездомните кучета.

...
В Елин Пелин от години тровят с антифриз бездомните кучета.
Коментари Харесай

Мегз показа как убиват по брутален начин кучета

В Елин Пелин от години тровят с антифриз бездомните кучета. За този голям проблем алармира дизайнерката Миглена Каканашева - Мегз в своя влог „ Дреме ми “.

Тя показа 25-годишната Любослава, която описа от първо лице скандалната действителност в близкия до столицата град и даде потресаващи фрагменти, на които се вижда по какъв начин умират кучетата.

По думите й в Елин Пелин било традиция преди началото на зимния интервал да бъдат избивани бездомните животни. Тя е безапелационна, че това е дело на еднакъв човек, а полицията не взимала съответно отношение.

Тровенето ставало по еднакъв метод - до кофите за отпадък в чинии се слага самун, пропит с антифриз. На фрагментите, снимани от Любослава, се вижда по какъв начин кучетата се гърчат и умират в пъклен страдания. Това е извънредно рисково и за хората, защото има доста бездомници, които се хранят с храна от кофите. Подобни дейности били процедура в доста градове.

Любослава се грижи за няколко бездомни кучета, които е приютила в дома си. В тях вижда добротата, която не може да открие в хората.



Мегз прикани потресаващите фрагменти да се споделят, с цел да доближат до повече хора и отрасловите институции. Също да се сътвори обществена осведоменост и отговорност, написа "България през днешния ден ". Общинските администрации имали инструмент, с който да се оправят с големия проблем. Съществуват стратегии, по които би трябвало бездомните кучета да се кастрират, имунизират и да се сложат марки на ушите им. След това да се върнат в естествената им среда. По този метод няма да бъдат рискови и няма по какъв начин да заразят никого. Така вместо хората да ги агресираме, може да им се радваме.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР