В Елхово днес беше погребан с почести убитият при престрелка

...
В Елхово днес беше погребан с почести убитият при престрелка
Коментари Харесай

Стотици изпратиха в последния му път младши сержант Петър Бъчваров

В Елхово през днешния ден беше заровен с почести убитият при престрелка на българо-турската граница 32- годишен служител на реда Петър Бъчваров. В общината е разгласен Ден на печал. Вътрешният министър Иван Демерджиев, акцентира, че ще упорства да се усили щата на Гранична полиция, както и за по-доброто съоръжение на чиновниците, заяви БНР.

Стотици изпратиха в последния му път младши сержант Петър Бъчваров. Вътрешният министър посмъртно го награди с Почетен знак на Министерство на вътрешните работи. Пред опечалените той съобщи, че ще направи всичко по силите си отговорните да бъдат осъдени: " За страдание, изпратихме един заслужен наш чиновник, който извърши дълга си ", сподели министърът.

Демерджиев уточни, че мигрантският напън на българо-турската граница през идващите месеци ще продължи да спада, само че общата наклонност е да се усилва през годините: " Задължително в тази връзка е нашето предложение да се усили щатът на Гранична полиция да бъде възприето от народните представители и да бъде гласувано, когато пристигна време за бюджета. От извънредно значение е предлагането, което ще внесем и което касае трафика на хора като текстове в Наказателния кодекс, да бъде признато, да бъде гласувано и да се покаже национална отговорност по тези въпроси, тъй като мигрантският напън единствено ще пораства. Не чакам той да намалее, няма такива предпоставки ".

А тъкмо в 12 часа служители на реда излязоха пред постройките на районните ръководства в цялата страна и с включени сирени и едноминутно безмълвие уважиха починалия им сътрудник
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР