В Ел Би Булгарикум са говори на протести и дори

...
В Ел Би Булгарикум са говори на протести и дори
Коментари Харесай

В Ел Би Булгарикум са говори на стачка за по-високи заплати

В " Ел Би Булгарикум " са приказва на митинги и даже ефикасна стачка, т.е. преустановяване на работата, в случай че заплатите им не се покачат с 30% незабавно и с още 20% след 6 месеца.

Това разгласи ръководителят на синдикалната организация на КНСБ в държавното млекопреработвателно сдружение Славчо Петров след представянето на данни на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ за потребителските цени и заплатата за прехрана на живот за третото тримесечие на 2023 година.

" Сиренето и хлябът в България са най-скъпи, а заплатите най-малки. Това е една неповторима държавна компания. От дълго време обаче сме очевидци на непрекъсната циркулиране на някогашни, по-бивши и още по-бивши шефове по разнообразни телевизионни студия, като всеки се пробва да покаже какъв брой по-некадърен е предшественикът му и по какъв начин той ще оправи нещата. Само че гледайки към себе си, те не помнят за служащите и изключително за тези в производството в град Видин ", уточни Петров.

Синдикалистът предизвести още - служащите са подготвени на ефикасни протестни дейности още другата седмица, в случай че настояванията им не бъдат чути.

" Все отново се надявам предвид на идната ротация и министър, и изпълнителен шеф, да се замислят за изискванията за служащите ", акцентира Славчо Петров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР