В експлоатация е нов зърнен терминал в Пристанище Варна. На

...
В експлоатация е нов зърнен терминал в Пристанище Варна. На
Коментари Харесай

Нов зърнен терминал на Пристанище Варна е в експлоатация

В употреба е нов зърнен терминал в Пристанище Варна. На терминал Варна-запад, 8-мо корабно място, през профилираната апаратура, беше сполучливо приключена обработката на 180-метровият моторен транспортен съд " HTK FORTUNE ", претрупан с 35 000 тона българска пшеница с направление Алжир, оповестяват от БНР.

Текущо въведената обработваща система разрешава реализиране на товарни правила от 450 тона на час или към 10 000 тона в денонощие на една работна точка, като това е единствено първата стъпка в разширението на активността на пристанището в обработката на зърно, оповестяват от пристанището.

Първият стадий от инвестицията включва рационализация на товарния развой посредством потребление на профилирана машина за товарене на зърно " Ship loader ", софтуерни транспортни ленти и въздушни конвейери, съчетани с новоизградена инфраструктурата за приемане, автоматизирано пробовземане и предпазване на зърно.

Всичко това обезпечава оптимални условия за товарене на кораби и обработка на зърното с висока продуктивност, акуратност, като цялата система е по щадяща околната среда технология, прецизират още от врата.

До 12 месеца се чака да завърши и доставката и въвеждане в употреба на ново сложно софтуерно съоръжение, което ще разреши двойно нарастване на товарните правила на профилираните уреди на " Пристанище Варна ", като корабната норма на товарене да доближи над 20 000 тона за денонощие.

Общите благоприятни условия на терминала ще разрешават паралелна профилирана обработка на няколко кораба със зърно с цел да се обезпечи общ експорт през кейовете от над 35 000 тона в денонощие. Изграденият потенциал за предпазване на зърно до този миг е 100 000 тона.

Финализиране на капиталовите процеси ще подсигурява и цялостно натоварване на потенциала на складовата и пристанищна инфраструктура, тъй че да разрешава обработка на над 2 милиона тона зърно годишно единствено през терминал Варна-запад.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР