В ексклузивно интервю пред bTV външният министър на Саудитска Арабия

...
В ексклузивно интервю пред bTV външният министър на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Външният министър на Саудитска Арабия ексклузивно пред bTV

В извънредно изявление пред bTV външният министър на Саудитска Арабия изясни тактиката на страната да върне милиони в държавната хазна от персоналните активи на десетки милиардери и политици.

Адел бин Ахмед Ал-Джубейр дойде в София в отговор на визитата на българския министър председател в Рияд в края на ноември. След срещи с премиера и президента, Джубейр съобщи на общ брифинг с Екатерина Захариева, че България е привлекателна с високите технологии, туризма и земеделието.

В началото на ноември 2017 година над 200 авторитетни милиардери политици бяха сложени под арест в петзвездния хотел Риц.

За да излязат на независимост, те трябваше да споделят част от благосъстоянието си с страната. Външният министър, който е един от най-близките хора до престолонаследника Мохамед бин Салман изясни тактиката пред Светослав Иванов.

„ Хората не мислеха, че сме съществени в това желание. Преди две години стартира безшумно следствие на банковите им активи. Главният прокурор стигна до над 200 имена. Тези хора бяха заведени в „ Риц Карлтън” и им беше казано „ това са доказателствата и вие имате избор. Или връщате парите, които сте откраднали и си отивате вкъщи, или в случай че твърдите, че сте почтени, да се отбраните в развой. Но преди този момент би трябвало да напуснете хотела и да отидете в ареста”.

Така десетки присвоени милиарди се връщат в хазната.

Цялото изявление със саудитския министър можете да гледате в предаването „ 120 минути” в неделя по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР