В ежедневието търсим хиляди неща в интернет и получаваме голям

...
В ежедневието търсим хиляди неща в интернет и получаваме голям
Коментари Харесай

Тайните на подземния свят в интернет

В всекидневието търсим хиляди неща в интернет и получаваме огромен набор от страници, които съдържат по някакъв метод част от информацията, която ни е нужна. Но налично ли е до нас всичко, което можем да разберем? В новия епизод на Ctrl Alt Del, софтуерният влогър Цецо ще ни опише повече по отношение на тъмната страна на интернет и информацията, която остава скрита от нас.

Основна идея на web мрежата , още от основаването и, са линковете, които ни водят към страници, където можем да намерим информацията, която търсим.  Ако даден линк не води към дадена страница, тя не може да бъде открита от никоя търсеща система и не съществува в естествения интернет.

Deep Web или така наречен Дълбок интернет сплотява всички страници с информация, които не могат да бъдат непосредствено налични. Вие би трябвало да сте наясно, че те съществуват, както и къде по-точно, с цел да ги намерите. Много постоянно е належащо да предоставите пароли или друга форма за оторизация, с цел да достигнете до тях.

Но в тази категория не влизат единствено някакви секрети хакерски престъпни страници, в противен случай, даже и Фейсбук е в дълбокия интернет, защото доста от информацията в уеб страницата не е непосредствено налична.

Споменавайки Deep Web, не може да не обърнем внимание и на Dark Web или Тъмният интерне т - мястото в мрежата, което не е налично посредством потреблението на общоприети принадлежности. Най-известното такова място е TOR мрежата. Идеята на сходен вид мрежи е да дават най-високата допустима анонимност на всички участници в тях. Именно по тази причина в тези мрежи може да намерите всякаква форма на порнография, принуждение, оръжие, опиати, крадени артикули, подправени документи, персонална информация и други

В такива мрежи се достъпва посредством специфичен браузър наименуван TOR browser. Всеки може да си го изтегли и употребява, изцяло безвъзмезден е и е безусловно законен по всеки един параграф. TOR browser-а може да се употребява и за достъп до естествения интернет. Реално това което прави този браузър е да прекара целия ви трафик през по този начин наречения Onion routing. Всеки идващ компютър по веригата прибавя пласт криптиране и по този начин известието непрестанно се покрива нагледно казано с код като луковица. Затова и емблемата на TOR e лукова глава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР