В ежедневието си има толкова много грижи, за които да

...
В ежедневието си има толкова много грижи, за които да
Коментари Харесай

10 начина да запазите връзката си силна, дори след години брак

В всекидневието си има толкоз доста грижи, за които да мислим като деца, дом, домашни любимци, работа, пари и здраве, че може да загубим връзка с нашия сътрудник в живота. Може да мислим, че той може да се грижи за себе си и самичък и за благополучие не би трябвало да се тревожим толкоз за него. Истината е обаче е, че грижата за колегата ви не би трябвало да е нещо в листата ви със задания, а може да помогне за задълбочаване на връзката ви.

 

Можете да изградите по-силна и любяща връзка, като следвате няколко елементарни стъпки

 

Намерете време да говорите за вашите цели и фантазии като двойка.

Не си уговаряйте специфични срещи, както преди, тъй като когато животът стане комплициран, е доста елементарно да ги отменяте. Все отново вие живеете дружно и евентуално ще си помислите, че няма да е проблем да оставите диалога за различен ден, защото се виждате непрекъснато, само че не е по този начин.

Не забравяйте, че сте в тази връзка за дълго време. Може да нямате толкоз време или сила, колкото бихте желали сега, с цел да работите върху връзката си. Тя обаче изисква старания и е добре да отделите време за създаване на тези взаимоотношения.

Споделяйте мислите и възприятията си почтено.

Ако графиците на двамата се разминават, е доста допустимо да не остава доста време за диалози. Много е значимо обаче да споделяте какво чувствате на половинката си, както и вие да знаете същото за него. Това може да стане и с телефонни диалози, известия или даже бележки. Ако желаете, ще намерите метод.

Изключете тв приемника преди лягане.

Много сътрудници споделят, че откакто са спрели да гледат телевизия всяка вечер, са били в положение да се съсредоточат върху колегата си и да водят по-пълноценни диалози с него.

Ако споделяте занимание или интерес, вие сте благословени. Ако не, намерете такива.

След това планирайте малко време, с цел да се насладите на този интерес дружно.

Спомнете си възприятията, които сте имали, когато за първи път срещнахте колегата си.

Когато вършите скучна работа из къщата като пране на облекла, готвене или гладене, спомнете си възприятията си, когато за първи път бяхте дружно. Това ще ви донесе положително въодушевление.

Не се разстройвайте за дребни неща, които сътрудникът ви прави и които ви нервират.

Научете се да не се впрягате за нещата, които може да са ви разстроили в предишното. Ако въпреки всичко би трябвало да извършите някаква забележка, направете го с обич.

Помнете, че никое семейство не е съвършено и всяко има проблеми.

Може би не ви доближават парите или сте изгубили работа си. Внимавайте да не обвинявате някого за проблемите си или да се сравнявате с другите, тъй като не знаете кой през какво е минал. Трудните моменти ви карат да осъзнаете, че имате потребност от колегата си. Това може да направи връзката ви по-силна.

Направете елементарните неща специфични с половинката си.

Когато си помагате един на различен с ежедневните задания, това може да стане по-забавно прекарване и да свършите работата по-бързо.

Бъдете благи и обичащи се един различен пред децата си.

Кажете неща като: „ Благодаря, че поправи тостера. “ или „ Благодаря, че се прибрах рано, с цел да можем да вечеряме дружно. “ Вашите деца ще се научат по какъв начин да ценят другите и по какъв начин да им благодарят същински точно посредством образеца, който им давате.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР