В Египет, след дълги години на реконструкция, беше открита Алеята

...
В Египет, след дълги години на реконструкция, беше открита Алеята
Коментари Харесай

След грандиозната церемония в Египет: БНТ подготвя документален филм

В Египет, след дълги години на реорганизация, беше открита " Алеята на сфинксовете ". На събитието участваха президентът Абдел Фатах ал-Сиси, членове на държавното управление, както и задгранични посланици. Сред гостите бяха и представители на Българското египтологическо общество.



В студиото на " Говори в този момент " доцент Теодор Леков и Деница Такева-Германова описаха за впечатляващото събитие, което насочи светлината на прожекторите в Египет.

Зрителите на Българска национална телевизия ще имат опцията да гледат грандиозната 90-минутна гала, която ще бъде излъчена в ефира на публичната медия по време на празничната стратегия, заяви режисьорът Станислав Терзиев. Той добави, че Българска национална телевизия е получила изключителните права за гратис лъчение.





Българска национална телевизия има над 260 снимани часа за документален филм, отдаден на историята на античен Египет. Проектът се изготвя взаимно с Българския институт по египтология към Нов български университет.

" Той ще опише за връзката сред египетските царе и Богът-творец, проследявайки египетската история през паметниците и местата, които посетихме, с цел да илюстрира и нашата активност ", добави доцент Леков.



Обработката на документалния филм ще продължи към един месец, а първият епизод ще бъде подготвен в края на януари 2022 година.



Целия диалог може да гледате във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР