В едномесечен срок ЕС ще разработи ответни мерки на повишаването

...
В едномесечен срок ЕС ще разработи ответни мерки на повишаването
Коментари Харесай

До месец ЕС ще разработи ответни мерки за митата на САЩ


В едномесечен период Европейски Съюз ще създаде ответни ограничения на повишението на митата за импорт на стомана и алуминия от Съединени американски щати, съобщи еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси пред френско радио.

„ Необходимо е президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да осъзнае, че неговите сътрудници за решителни. В Европейския съюз ние създаваме еквивалентни ограничения в региона на митата. Ние инициирахме процедура за урегулиране на различията в границите на Световната комерсиална организация (СТО), която ще продължи към един месец. И при приключеното на този месец ние ще въведем в деяние еквивалентни ограничения във връзка с редица артикули от Съединени американски щати, с цел да демонстрираме с това, че нямаме желание да позволяваме сходна ескалация на обстановката [от страна на Тръмп] “,каза еврокомисарят.

“Напълно законно е от страна на страните, сътрудници на Съединени американски щати, по-конкретно Франция и Канада, на срещата на Голямата седморка, да бъдат признати решителни и мощни ответни ограничения “, акцентира Московиси. При това еврокомисарят изрично отхвърли разглеждането на това опълчване като „ комерсиална война “. „ Ние няма да се поддадем на съблазънта да водим търговски войни. Този термин не подхожда на сегашната обстановка, защото нашите ответни ограничения се подхващат в цялостно сходство със съществуващите закони във връзка с страни, водещи едностранчива политика “. Според Московиси „ при възникването на комерсиална война губят всички участващи в нея страни “.

Едновременно с това еврокомисарят дефинира като „ нападателни и противозаконни “ дейностите на Съединени американски щати за увеличение на вносните мита за стомана и алуминий. „ Това е малоумен, ненужен и противозаконен спор към износа на стомана. Гледам без оптимизъм на обстановката и допускам, че след месец Тръмп отново няма да промени решението си. “

От 23 март Съединени американски щати вкараха нови мита за вноса на стомана и алуминий – надлежно 25% за стоманата и 10% за алуминия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР