В едночасова предупредителна стачка участваха днес членове на КТ Подкрепа“,

...
В едночасова предупредителна стачка участваха днес членове на КТ Подкрепа“,
Коментари Харесай

Социални служители от Врачанско излязоха на предупредителна стачка

В едночасова предупредителна стачка участваха през днешния ден членове на КТ „ Подкрепа “, работещи в структурата на Агенцията за обществено подкрепяне във Враца, Мездра и Роман. Между 10:00 и 11:00 часа жители не бяха обслужвани.
Исканията на протестиращите са за почтено възнаграждение на положения труд, нарастване на сумата за работно облекло и за очила, както и смяна в класификатора, защото съгласно актуалните условия за тези длъжности е належащо приблизително обучение, а всички работещи са с висше бакалавър или магистър, изясни пред публицисти Венцислава Димова, ръководител на синдикалната секция на КТ „ Подкрепа “ в Дирекция „ Социално подкрепяне “- Враца.
„ Работим с всевъзможен вид жители, работим с най-уязвимите групи, на терен сме постоянно, когато има сигнал, когато има тъжба “, съобщи Димова. По думите на стачкуващите междинната заплата в бранша ще стане близка до размера на минималната, която от началото на 2024 година би трябвало да доближи 933 лева. 
Работещите в ДСП-Враца показаха вяра, че настояванията им ще бъдат чути от ръководещите и ще бъдат отразени в бюджета на страната за идната година. Ако това не се случи, са подготвени да продължат със стачните дейности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР